hur något så surt kan vara gott?

Mannen tog hem torkade physalis från jobbet igår. De var alldeles för sura för hans smak, det tyckte jag med. Men efter några styckna är de riktigt goa! Det måste mannen ta med sig hem fler gånger!

Fredag

Det är fredag. Lugnt å skönt.
Sonen har sin kompis här hemma, han ska sova över (igen).

Dottern kryper omkring och stör allt å alla. Hon borde sova, men när vi åkte hem från min mamma somnade hon så nu är hon klarvaken :(

Imorgon ska vi till stan och köpa en laptop till sonen och gå till ett zoo för att kolla in reptiler :)

Natti natti <3

tycker-synd-om-mig-kväll

Sonen sover hos sin kompis ikväll. Dottern sover. Mannen sover. Jag vaken och ensam..

Tänker på mycket ikväll, inte bra. Inte alls. Tänkt på vårt bröllop, så mycket jag skulle vilja få omgjort. Mycket innan, okej jag har tittat discovery travel & Living`s Say Yes To The Dress. Jag skulle också innerst innerst inne haft med mig familjen när jag valde min klänning. Visst mina underbara systrar var med en gång, men nu med facit i handen är jag glad över att jag valde just den klänningen? Nej, det är jag inte. Varför? Vet inte, tror mycket är pga att den var skrynklig under bröllopet, vilket jag inte hade en blekaste aningen om. Såg det på bilder efteråt.
Varför är jag missnöjd över bröllopet? Jag slet som ett djur innan, under och efter. Vilka fick åka och köpa bröd under middagen? Jo, det ska jag berätta det var jag och min man. För jag är så jävla snäll och inte ville störa folk när de åt. Konstigt va? Så är jag, håller truten och gör det själv. Då händer det något iaf. När jag äntligen fick sätta mig ner och äta, då var fisken slut. Tog bara ris. Och då säger en vid mitt bord att jag inte borde äta ris, eftersom det sätter sig på kroppen. Och man kunde se tydligt att vi åt mycket ris. Tog min tallrik och kastade maten. Gick ut i köket och diskade istället. Och där var jag typ hela kvällen. Varför kom inte ens mannen ut för att hämta mig, slänga ut mig, dra mig ut från köket? Jaja, man kan sitta och sura. Men det är över. Man kan aldrig få det omgjort. Det är som det är. Face it.

Varför hittar jag bara negativa saker med mitt liv? Vad händer?? En dag i taget. Le så mycket så ingen misstänker något. Men ja, jag mår bra. Men just nu känns det tungt, men snart går det bra igen. Snart... Mycket snart.. Kanske måste man göra ändringar i sitt liv för att kunna må bra. Kanske. Funderar. Tänker.

Idag när sonen kom hem ett tag, så höll han om sin syster, då kände jag kärlek. Ren och oskyldig kärlek. Underbart att se. Underbart att vara med om. De två är det bästa i mitt liv, mitt blod, mitt kött.

Ärligt talat så är jag trött på en familjemedlem till sonen, jävla massor av löften och jävligt lite action. Hoppas han snart inser personens rätt jag. Hoppas att det sker snart. Mycket snart.

Längtar till vår resa till Gambia, sonen är överlycklig. Mannen är överlycklig. Jag är nervös. Jag vill ha mitt utrymme, är inte öppen av mig. Tycker det är obehagligt när jag inte förstår vad personerna samtalar om. Undrar varför inte mannen har försökt, på ett seriöst sätt, lär mig hans språk. Lite fraser, vad kött/fisk/frukter/färger osv heter.

Nääh, nu ska jag rycka upp mig... Haha, trött börjar jag bli. Får väl gå och lägga mig. Alla andra sover ju. Då kan jag göra likadant.. eller??

natti natti

Great!

Vi har snart betalat hela Gambia resan... Känns skönt. Ska försöka dra med mig mannen och barnen på lördag och göra pass till oss. Jag hoppa in extra på jobbet på söndag. Känns helt ok! Sitter o funderar på vart jag kan ha lagt min namnskylt.. oppss..

Trött i huvudet. Sonen och hans kompis har fortsatt sova över hos varandra, varannan dag... Men idag är det stopp. De höll på att prata, bus och spraya ihjäl småkryp till klockan var över 03.00..  Dottern sover nu, lugnt o skönt.

Ramadan har startat, så igår fick jag in en beställning på pannkakor av mannen. Han som typ aldrig äter det. Men jag började genast, älskar att laga pannkakor. Så lugnande.. Gjorde först en dubbelsats. Men sen kom sonen och hans kompis förbi, så det blev till att göra en ny omgång. Denna gång gjorde jag med kokosmjölk! Mums!!

Näp, nu dag och nya utmaningar.

Hur gör er affär?

Handla mat igår på vår lokala Vi-butik. Jag glömde packa ner en barnmatsburk.
Gick förbi där idag och hörde om den fanns någonstans..
Fick svaret att de samlar alla kvarglömda saker till butiken stänger, sen lägger de ut varorna igen.
Korrekt?
Det tycker inte jag, skriv upp vad som har glömts och när. Sen kan man lägga ut varorna igen, kommer någon och frågar tittar man i boken... Så kan kunden själv hämta tillbaka sin vara.. Eller nåt liknande.
Det är ju inte en STOR butik vi pratar om... Dåligt...

Våtservetter

Vilket stå hej det är gällande våtservetter till barn.. Ska man använda vid blöjbyte eller inte?
Vi har BARA använt våtservetter... Och ja, är vi ute tvättar jag både hennes händer och ansikte med dem..

Gör det mig till en dålig mamma..? Nope, skulle inte tro det!

Vad händer??!

I söndags kom sonen hem. Han gick ut med sina kompisar på direkten. Han hann bara hem, dumpade av väskorna och ut....  Han kom senare förbi med en kompis, de spelade lite ps3. Sen bad sonen om lov för att sova över hos sin kompis. Ok, tänkte jag... Har ju saknat honom, men men... På måndagen kom han och kompisen över runt 13, då åkte vi alla iväg till Skärholmens centrum. Hann bara hem, sen hade killarna bestämt sig för att sova över hos oss. OK, visst... Och vad händer idag? Jo, nu är sonen hos kompisen... Han ska sova över där.. Han har varit hemma i sthlm i 3 nätter men jag har ännu inte hunnit mysa med honom.. Hade tänkt köpa lite god mat, hyra en film och bara relaxa..Men men, nu får gamla mamma tänka om....

Ena dagen är barnen små och nästa börjar de bryta sig loss...
Tur har jag dottern kvar, hon lämnar mig inte.. Vare sig jag går ut till köket eller toaletten... ;)

Borr Borr

Idag har vi äntligen fått upp de resterande gardinstängerna... Fick låna en slagborr av en mannens kompis...
Väggarna skrek efter extra lufthål, så vad gör man inte för dem... Okej, det är svårt att borr, för vissa iaf...
Kan ju tillägga att jag mätte och mannen skötte borrningen. Vanlig borr klarar jag av, men slagborren lät lite väl förmycket för mig, svårt att få ok hål...

Imorogon kommer sonen hem, varit på kollo i 10 dagar... Längtar, men mest längtar sonen efter sin lillasyster. Det är kärlek det <3

IKEA

Det finns anledningar till varför handikapp- och familjeparkeringen ligger närmast ingången. Nu pratar jag om IKEA i Skärholmen.
Blir så grymt arg när man ser icke barnfamiljer använda familjeparkeringen.
Eller se helt fungerande personer parkering på handikapplatserna. Och nej, de har inget handikapptillstånd vid rutan :)

Anledning varför det är så är för att barn springer runt som dårar, även om föräldrarna säger till och håller dem i ett järngrepp. Men barn är listiga små rackare :) Jag vill helst parkera på familjeparkeringen ENBART för att det är så himla dåligt planerat för resterande av parkringsområdet. Inga gångvägar för gångtrafikanter. Bilar körs ibland av folk i vrede, vem är inte arg på sin respektive efter en låång dag på IKEA..  Jag är oftas det iaf. :)

Nej usch. . . . Visst kan man irritera sig på små onödiga saker.. Men..

Fixar och piffar barnrum :)

Idag kom syrran över, vi tog en sväng till Farsta C. Det blev kinamat och lite shopping på Åhlens. Hittade en superläcker neon rosa taklampa till dottern. Då kom jag verkligen igång... Släpade med syrran och dottern till IKEA, jaja syrran följde glatt med och dottern bara hängde på :)
Vi tog en sväng om, mitt i allt ringde sonen. Han är på kollo, och de ringer hem typ varje 2-3 dag. Konstigt, lite förmycket i min sak. Låt barnen vara utan sina föräldrar... Prata med oss kan de göra resten av året :=) Saknar ju sonen, men stressen här hemma har gått ner ett par hak!!

När vi kom hem från allt rännande, så fick jag ytterligare ett ryck. Få upp gardinstången i dotterns rum. Så nu har hennes rum blivit mer flickaktigt. Rosa taklampa, fjärilsgardiner. Åhh... Nu ska vi bara rensa bort allt annat skit därinne. Har blivit ett litet lägg-allt-vi-ska-ordna-skruva-hänga-spara-saker-rum. Men nu ska det bli ändring på det :)

Ska försöka få upp gardinstången i sonens rum imorgon, om dottern tillåter det. Hon har blivit livrädd, jag menar livrädd, för höga ljud. Hon blir stel som en pinne och bara skriker när det kommer plötsliga höga ljud...

Nu ska jag stänga av tvn och datorn för att säga hej till min underbara säng...

RSS 2.0