Årets sista inlägg, eller?

Tiden går fort.
2010 är snart slut.
Undra vad 2011 kommer att ge, dottern kommer börja på dagis och jag återgå till arbete. Och det snart, slutet av januari börjar inskolningen.
Skulle göra allt för att vara hemma någon månad till men, mina dagar är slut. Makens kan jag inte få. Dåligt system. Så staten tvingar oss att inskola dottern tidigare eftersom dagarna är bundna till en viss del.

Julaftonen spenderade vi hos min mamma o co. trevligt! Arbetade dock juldan och annandan. Men det ger ett lite klirr i vår tomma plånbok.

Imorgon tänker jag göra skink-och ostpaj, eller rättare sagt kalkon-och ostpaj. Sen lite rostat bröd med creme fraiche, rödlök, stenbitsrom och räkor. Får inte glömma skumpan, alkofri cider! Så imorgon står Willys på dagens måste-göra-lista!
Hade tänkt att handla allt under kvällen idag, men min käre make fick ett infall och ville ha PizzaHut till middag. Så jag fick priotera det :) Själv åt jag biff med bambuskott och champinjorner! Mums fili baba!!

Igår åkte vi till Åland under dagen för att träffa min farfar. Härligt, men han var ganska trött så vi åkte därifrån lite tidigare. Så en heldags resa för 2 timmar. Hm, jaja. Mysigt var det! Vi åkte med Viking Lines Cinderella till Mariehamn, vi hade en hytt. Så eftersom dagen började så tidigt, klockna 05.00 sövde jag dottern efter vår sk sjöfrukost. Vi sov ca 1 timme medan sonen höll på att krevera! Han ville prompt till TaxFree. Han var så himla rastlös så han satte sig att räkna prickarna under mina skor. HA?? Han i ett nötskal.
Kom till Mariehamn runt 14.00, åkte direkt till farfar. Stannade där till runt 16.30 vidare till Eckerö Kyrka och sedan till Eckerö för att ta Eckerö Linjen tillbaka till Sverige, närmare bestämt Grisslehamn.

Bilfärden hem gick smidigt, förutom sista halvtimmen då dottern fick nog. Vi var hemma straxt efter kl 21.00.

Bra dag!

Om jag inte bloggar mer detta år, så får jag passa på att önska er ett gott nytt år!
Mitt nyårslöfte är att börja förstå Mandinka bättre!! Kanske tom kunna prata LITE! Kan man säga det, att det är ett nyårslöfte? Träna ska jag självklart! Försöka vara en bättre mamma och fru, kanske ;)


*nattinatti*

Julstök

Jag som skulle ha kommit igång och börja blogga igen. Det sket ju sig, och det nästa bildligt talat ;)
Syrran var här natten till fredag, skulle iväg fredag morgon och kunde inte ta med dottern. Det ångra hon nog bittert idag. Jag blev magsjuk natten till lördagen, och hon natten därpå. Jag vaknade upp runt 03.00, mådde pyton. Tänkte att det var resnerver (vi skulle till Åland på lördagen). Men det dröjde inte långt innan toaletten kallade. Och sedan handfatet.. Haha, men det gick över fort och somnade om. Men under lördagen mådde jag illa och hade en frossa från kalla Norrland. Usch. Feber kanske ;)

Så det blev inget Åland, jag som ville så. Men får åka iväg efter julen, planerar att hinna med det under mellandagarna. Så jag får träffa familjen lite.

De sista två dagarna har jag bara rusat som en galen höna i olika affärer. Ångrat mig tusen gånger gällande sonens julklappar. Men har bestämt att from nästa år så är det färre och billigare julklappar som gäller. Typ en dyr och några måste ha ändå julklappar, som kläder. Vi mjukstartar lite i år. För så här lite julklappar har sonen aldrig fått, från oss iaf. Men sen kom vi hem från Gambia ganska nyligen, det var inte billigt.

Idag har jag bakat lite, chokladkaka till mannens jobb. Lite julfika är väl roligt? Hoppas de gillar den. Sen har jag bakat Mammas Supergoda Saffransskorpor (recept från Leila Lindholm
Vet inte hur de blev, var lite svåra att rulla ut och skära snyggt. Nu ligger de i ugnen och vilar! Det luktar ljuvligt iaf, saffran!!

Imorgon förmiddag kommer underbara K hit innan hon åker hem till mor och far.. Ska vara roligt att se henne, även om det är under en kort stund.

Ångrar mig, ska jobba Juldagen och Annandag Jul... Vill inte, men vi behöver pengarna. Vi behöver dem verkligen. Eller rättare sagt JAG behöver dem verkligen.. Det är jag som spenderar i hemmet, min uppgift som hemmafru / mammaledig.

Oj, va tiden har rusat iväg.


*Natti Natti*

Vikten

Jag ska börja ta tag i min vikt. Måste ner några kilo, ganska många kilo.
Träffade en granne idag, hon hade genomgått en gastric bypass nyligen. Blev förvånad för hon är inte stor, okej mullig, kraftigt mullig som mig. Men som hon sa, hon har försökt att gå ner i vikt och det slutar alltid med att hon väger mer än hon startade.

Så nu sitter jag och fundera, ska man vara så lat att ta den lättaste(?) vägen ut?
Permanent ingrepp? Eller köra soppor och träna för att sedan äta nyttigare?

Attans

Tror det är tillbaka, eller?

Under Gambiaresan fick jag magproblem och illamående. Höll väl i sig isådär 3 veckor, gick till läkare fick remiss till infektionen på Huddinge Sjukhus. Men eftersom jag blev bättre så sket jag i det.
Och det skulle jag inte ha skitit i.. För nu är det tillbaka :=(

Fick ont i magen igår, illamående och det andra som inte behöver nämnas.. Det håller i sig ännu..

Vet inte vad jag ska göra, rida ut stormen eller ta svansen mellan bena och kila till akuten med min gamla remiss..Det som är positivt att idag är jag pigg, dottern glad, sonen i skolan och mannen på jobbet :)

Hm, är verkligen religionen mannen?

Angående muslimer (se mitt förra inlägg), jag är med i ett forum på FL (familjeliv). En tråd handlade om en kvinna som var tillsammans med en man, muslim från Nigeria. De hade varit ett par i ett par år, nu kom det fram till att han hade en fru och barn vid sidan om. Men detta var enbart för uppehållstillståndet, enligt mannen själv. För i själva verket ville han ha ett liv med sin flickvän, alltså hon som skapade tråden på FL. Skrev ett par inlägg, anonym så klart, men det skulle jag aldrig ha gjort.

Dessa inlägg gjordes bland annat till TS (trådstartaren/flickvännen)

Anonymt inlägg:
Man har oerhört olika värderingar när man kommer från så diametralt olika kulturer som svensk respektive (väst)afrikansk (Gambia, kanske?). Att ha barn med flera kvinnor - eller män - är mer regel än undantag och det är inget ovanligt att  även mycket unga män har 5-6 barn med olika kvinnor  och att ljuga om vem man är i ett främmande land... tja, det anses nog som helt OK om man vinner fördelar med det.  Du bör nog testa dig dig för sjukdomar. Könssjukdomar är inte ovanliga.
Det här är inget jag hittat på, utan när jag läste TS ringde jag en arbetskamrat (svensk) som arbetat i Gambia i flera år och frågade honom om hur det kan vara.. Det är hans synpunkter jag vidarebefordrar.

Anonymt inlägg skrivare A:
Har jag fattat rätt nu? Killen kommer från gambia eller nigeria typ, troligtvis gambia, han har haft en massa relationer här och blåst folk, och nu är han gift med en tjej (från hans hemland?) och de har nyss fått barn?Om hans fru är från samma land som honom så vet hon antagligen precis vad han har hållit på med/håller på med, men det är sak samma för henne, hennes huvudsakliga mål är att få komma till europa och då är det bra att man har ett barn med någon som har anknytning till sverige, så jag tror att hon är fullt medveten om vad han håller på med, men skiter i det för hon vill vara i Sverige.

Anonymt inlägg Skrivare A:
De (Gambianer) är ganska bra på att dra ner sig själva i träsket, det är inte jag eller någon annan som bett dem sälja knark och vara otrogna och sprida könssjukdomar och skita i sina barn, det gör de på helt eget bevåg.
Jag är fullt medveten om att det finns undantag, men tyvärr är deras dåliga rykte helt och hållet självförvållat.
Blev förbannade på Skrivare A, och försökte med ett inlägg
Lite OT, men min man är gambian. Och jag är den enda frun/älskarinna/flickvän odyl. Visade dina inlägg, dels för att visa vad folk tycker om gambianer. Han blev så jäkla förbannad och kränkt! Han vet att  människor är otrogna, svarta som vita. Och det finns idiotkillar som säljer narkotika i kungsan som är gambianer, men dessa gör sina egna val inte för alla gambianer. Min mans bror har två fruar, och de vet om varandra för dom lever ihop, men MIN man vill bara ha en kvinna! Så smaken är som baken, eller??

Visst kulturen är annorlunda, det gäller att kunna blanda dessa på ett bra sätt.


Skrivare A svarade så här:
Det är vad du tror, ja. Har jag fel så stort grattis!


Jag blev även kallas Gambian importör, :)
Hur som helst, dömer vi pga hudfärg eller koranens budskap? Nu har jag inte läst Koranen, men någonstans där borde det stå om fler fruar osv.


Är vårt förhållande fördömt? Jag svensk och han muslim OBS!! Svensk och muslim. Ska det egentligen inte vara svensk och gambian eller kristen och muslim...
Det tåls att tänka på!

Just det, jag har ju mens nu, betyder det att min man inte alls är hos sin kompis utan hos en tjej och får sig et nyp?
Oj , blev lite orolig.. Måste nog ringa och höra med han.. *IRONI*


Söndag 12 december 2010

Sitter och finular på om jag ska byta lite layout, till en snyggare upp till date. Men å andra sida gillar jag min design.

Helgen har varit lite svajig, mest pga min pms. Lättirriterad och rent ut sagt förjävlig. Lättare blev det inte när man var tvungen och åka fram och tillbaka till Södertälje. Inte en gång utan två gånger.. Va blir det, i runda slängar runt 12 mil.. Men det var förhoppningsvis sista gången. Jag, vårdnadshavaren, ska enligt alla föreskrifter och lagar inte skjusa barnet till umgängesföräldren. Men sen finns det väl omständigheter runt omkring det hela, men men..

Ångest över att dottern ska börja på dagis. Jag kommer jobba 75% till och börja med, sen får jag se om jag kan och vill öka upp det till 100%. Dottern är nu 13 månader.

Det satt jag och tänkte över, varför är det just JAG som ska anpassa MINA arbetstider efter dottern, varför kan inte min man göra det? Är det någon som ska ske bara för jag är MODERN? Jag heter för fan inte MODER TERESA..
Samtidigt tycker jag det är skönt med att jobba lite kortare dagar, men förvånad över att det är JAG som ska gå ner i tid och inte min man..
Likadant, varför är det bara jag som har tagit ut föräldraledighet? Och varför sätter FK stopp för mig att vara hemma ytterligare 60 dagar? Ensamvårdnad är det om barn 2, om det nu blir barn 2 (barn 3 för min del). För då får jag ALLA dagar själv, för vill jag hellre vara hemma så bör väl jag få vara det. Alla män vill inte gå hemma och släpa bena efter sig. Men handen på hjärtar tror jag inte att min man skulle orka det. Lite mer jobb än han anar..

Dottern är bedårande, om jag får själv säga så. Litet charmtroll med humör.


Vad fan hände igår? Självmordsbombare i sthlm? Shit, jaja, nu har SVENSKARNA mer anledningar att tycka att muslimer är dumma i huvudet. För en jävel drar ner alla i skiten så är det. Åh, nej jag är inte rasist mot muslimer bara rasist mot IDIOTER!!
Nya tag!

Kommer börja blogga igen :)
Inte för att jag tror att någon läser min blogg men blogga är skönt. Gilla :)

Återkommer snart med mer!
Har jag nämnt tidigare om vår resa till Gambia? Massor av roliga saker kommer jag skriva här, samt bilder :)


Tålamod!!

RSS 2.0