.................................

Bokat två körlektioner för nästa vecka samt hämtat böckerna för teorin.

Sonen och jag gick på bio, såg Arn - sista .... (någonting)
Jättebra! Kärlek... Hur kan två människor älska varandra så mycket? Arn och Cecilia ... Vilket par!!  Fällde någon tår under filmens gång. Kunde inte låta bli. Jag blir helt till mig när det är kärlek.
Har ni inte sett filmen gör det, perfekt "par-film", kärlek och spänning.

När vi skulle åka hem, från Heron City, fick vi vänta en timme på bussen, bussen som skulle ha kommit 21.23 dök aldrig upp. Bussen som skulle gå 21.53 var ca 10 min försenad. Tror ni att oturen slutade där? Nej, busschauffören körde fel, han kom ut på motorvägen. För oss blev detta inget negativt, det gick fortare. Men stackars de som väntade på bussen, han missade ca 4 hållplatser under sitt lilla äventyr.
Vi hann med vår andra buss, men självklart var det ett pucko på bussen. Som tjafsade med chauffören, om varför han hade tagit sin 10 min rast, för han kunde faktiskt ha tagit den med passagerarna i bussen. Vi skulle inte störa honom. Sedan började puckot tjafsa med en kvinnlig passagerare, för han var minsann inte dum, han har varit i Sverige sedan 19 års ålder (han kanske var i 40års åldern), kom från Iran. Bla Bla Bla. Kvinnan han tjafsade med satt sig bakom oss, puckot efter. Såg på sonen att han tyckte det var obehagligt, för gubbfan förde inte sitt samtal tyst.. Precis då jag hade bestämt mig för att säga till gubben, så började han konstigt nog prata tystare.
Blir trött på folk som använder sitt förflutna för att få fördelar i nuet.
Usch blir trött på folk som han...

Nu ska arga jag gå och lägga mig.

*nattinatti*

nu gäller det

Från att gått och dragit fötterna hela morgon. Mår lite dåligt, halsen kliar, näsan rinner. Känner mig helt död. Är inte glad heller, har gått och tänkt på lite grejer hela morgon. Är lite rädd. Känner mig elak. Känner mig ensam. Känner mig död.

Men lik förbannat måste göra mina förpliktelser, skolan väntar kl 13.00. Hade tänkt åka in till stan, behöver ett par nya byxor, en höst jacka och ett par skor. Måste bara!! Inga byxor passar, för jag är en fet padda. Skorna har gått sönder, det är mina arbetsskor. Jacka vill jag bara ha en ny, sambon fick en förra månaden, så nu är det min tur. Rättvist ska det vara.

Farfar ringde igår och berättade att pengarna har skickats. Ringde dem nyss, ca 10 minuter sedan. De har inte fått pengarna, men de vet att de är på väg. Banken hade ringt dem igår, någon miss med någon siffra eller nåt. Så receptionisten sa att jag kan hämta mitt bokpaket samt boka lektioner nu. Shit va nervöst... Men ska nog bara hämta böckerna nu, har inte tid att göra mer. Får åka förbi där igen på måndag, har bara halvdag i skolan.

Nu ska jag fixa iordning mig, skolan väntar!!

Sonen o jag ska gå på bio ikväll, Arn... Längtar

Norge

Sambon vill rensa fisk i Norge, snabba pengar.
Men hallå hur kan man få jobb där?
Norska motsvarigheten till svenska arbetsförmedlingens hemsida är lite svårläst.

Älsklingen..

Nu är frysen full med goa glassbåtar, igen. Någon i vårt hushåll köper dessa goda glassar. Vad vill människa säga med detta? Att alltid fylla på frysen med äckligt snuskigt goda (fettiga) glassar??

Hmmm...

Puss på dig älsklingen..


Vilken dag

Skolan gick bra, men ca 85% av klassen jobbade på Hall. Så det var ganska tydliga gruppindelningar. Men men, ja vad kan man säga. Skaka på huvudet kanske?

Sonen provade på Brottning idag, det gick super! Han gillade det, from nästa vecka kommer de köra träning två gånger i veckan, tisdagar och torsdagar. Dum tid dock, 17.00-18.00. Men vi får försöka pyssla ihop det.
Efter brottningen åkte vi genast till Mariatorget för castingen för JC`s nya kommande reklamfilm. Vet inte hur det gick för sonen, vi föräldrar fick inte vara med. Kanske bra...
Vi stod längst bak i kön, kom lite sent, en timme efter start. Men sedan gick en av casting personalen och tittade igenom alla som stod i kön, de la märke till sonen.  Men hon  var lite tveksam, han är ju bara 8 år. Men var snabb på att säga att han bli 9 år om ca 2 månader. Och han kan dra storleken 140 i kläder. Då var det ok!
Tror inte att kommer vidare, men bara att bli inplockade från kön borde vara en seger i sig. Måste ha gjort mycket för hans självförtroende att gå förbi kön.

Nu sitter jag hemma, skolan imorgon runt 08.15. Vet inte om jag längtar, det är så tidigt.

*nattinatti*

Högskolan

Nu är jag klar...
Väntar på att klockan ska gå och att sonen ska bli klar.

Lite nervöst må jag säga. Hoppas jag hittar till rätt lokal....

Blir nog ingen tvättstuga idag, känner att jag behöver vila lite mellan skolan och sonens kvällsaktiviteter. Har inte tid eller råd att bli borta från skolan.


Imorgon

ska jag för första gången åka till socialhögskolan. Nervöst men roligt.. Bara 3 timmar som tur var, 09-12.

Sonen ska på brottning imorgon mellan kl 17-18.
Sedan ska han på en casting, för JC`s kommande reklam, det är drop in mellan 18-20.
Imorgon blir det middag på donken, va synd...

Om jag har riktigt tur hinner jag mellan min skola och sonens brottning gå ner till tvättstugan och tvätta...

Och ja, jag är fortfarande sjuk. tyck synd om mig...

Glömt kläderna igen!!

Gympa för sonen idag. Packade ner ett par shorts, en tshirt och en handduk.
Han kom hem med en handduk.

Fattar inte att ungen gång efter gång glömmer att ta med sig allt från omklädningsrummet.
Synd att inte den vuxne i omklädningsrummet såg de glömda kläderna.
Hittar sonen inte dem imorgon kommer jag ta hundra kronor från honom.
Han måste lära sig att finns konsekvenser....

Sååå sur....

tjäna pengar?

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.
Så här ligger landet till, när jag blir sjuk, börjar med att rapa lite hur som helt, tomma rapar...  Det är ett  ecken på nu är det något ajabaja som försöker tränga sig in i min kropp. Och sedan pruttar jag, och det är inte vilka pruttar som helt, det är pruttar på världsmästare klass på! No kidding!! Sambon trodde han skulle kola när han kom in i sovrummet igår, och han trodde han skulle få en god natts sömn. Jaja... Är det bara jag som  får kajko mage vid förkylning/sjukdom? Hoppas det blir bättre efter dagens kryddstarka mat!!

Undrar om man kan tjäna pengar på att sälja snor på burk. Nu är det inte vilket snor som helt, utan kletigt gult. Tänk rysk rom i nivå...
Pruttar i burk, borde gå. Undra om Buttricks är intresserade...

Kanske kan bli rik på kuppen.  Va tror ni?

ok nu vet jag svaret

på varför jag nyste som en djävul igår. Jag har blivit sjuk... Dagen innan högskolan. Vilken tajming. Har nyss avslutat skriva på min första uppgift, svårare än vad jag trodde. Och det som var svårt var att hålla sig till 3 A4 sidor. Fick skriva om lite och ta bort lite. Nu är det på 3 1/4 A4 sidor. Känns inte som jag har svarat på alla frågor. Varför det blev så många sidor var att jag skriv med typstorlek 10 istället för 12... Idiot..... Jaja, så är det om datan inte har Word. Använder mig av WordPad, hur nördigt är det..?!! Skäms som fan. En ny dator måste vi inskaffa.

Måste bara berätta om igår. Sambon åkte hem till en vän för att hämta god stark gambiansk mat, som förövrigt ska intas ikväll. Men jag åt lite lite ris (typ en matsked), så jävla gott!! Och starkt, vilket gör susen för min förkylning. Har dragit in  mig 3 berocca brustabletter sedan igår, får inte bli sjuk, kan inte bli sjuk. Ska vila idag ...

När vi gick och la oss igår, hände något helt  underbart! Fick en så underbar blick från sambon, kände verkligen kärlek. Hade jag stått upp hade jag fallit pladaskt på golvet...

Puss på dig min pussgurka!!


Nu ska jag vila lite
Återkommer senare

Varför?

Bevis på att religioner inte kan samspelas, även om vi ber till samma gud.

Nyser, Nyser, Nyser och nyser lite mer...

Orkar inte, nyser konstant. Näsan täppt. Men jag är inte sjuk. Nyser mest innan jag ska sussa och på morgonkvisten. Kan jag vara allergisk kanske?
Det svider i näsan och kliar... kliar som fan...

Och som många av mina vänner vet, så nyser jag inte en gång eller två gånger. Varför nöja sig med mindre, här kör vi många nysningar.. Mindre än 5 är sällan.


Vad kan detta vara?

Vi....

JAG  
    SONEN 
 
         


SAMBON
  

Har hela världen tagit time out?

I fredags satt jag bara o surade, inget kunde pigga upp mig. Lördagen gick jag med sonen till Sats så han kunde prova på deras ny kurs för barn, dans. Han gillade den, men jag har som vanligt klagomål. Människa till tränare borde ha försökt placera ut barnen någorlunda jämt, för de stod alla 15 st ihop, så rädda får i en fårhage med hunden springandes runt.
Sen när hon pratade hördes det knappast, använd mikronfonen ... Urk.. Sonen tittade på henne hela tiden försökte härma stegen. Gick bra, han gillade lektionen. Så nu blir det dans för honom varje söndag. Dyrt är det, 1400 kr för 12 gånger (eller om det var 11 gånger?!)
Jaja, han vill och jag vill att han ska. Vi ska provträna brottning på onsdag, Spårvägens. Försökte få honom prova förra hösten men han ville inte springa runt i en tjejbaddräkt. Vilket jag kunde förstå, nu hade lagt ut bilder på barnen, och de var i vanliga träningskläder. Hoppas han faller för brottningen, han behöver göra något mer utmattande och utmanande. Så hans självförtoende växer lite.. Problemet är att träningen är onsdagar kl 17, lite väl tidigt men det går nog att fixa när det gäller mina arbetstider.. Annars kanske sambon kan hjälpa till, om han inte har studier.  Brottningen är lite billigare, 500 kr per termin. Sedan blir det simning för sonen i oktober, måtte tiden fungera för oss. Ungen måste lära sig simma. Vi kommer få såå mycket roligare då....

Appropå sonen, undrar var han håller hus, han skulle vara hemma runt 16-17 och nu är det mycket mer än det, snart 19.30. Skitungen, leker väl i parken.... Oj, nu plingar det på dörren, shit ungen kom hem.. Nu får man skälla lite... Nej det ska jag inte.. Ska dock mata honom och sedan får han hoppa i badet.... Så jag o sambon får lite egentid, har hyrt en film. The Eye.
Igår såg vi Arn, rysligt bra film. Jag var jätte anti Arn, töntig svenska wanna be viking film. Men så var det inte alls, jag och sonen har bestämt att se fortsättningen på bio snarast. Vi måste se om Arn får sin Cecilia.... Snyft...Snyft...

Jag uppskattar verkligen Vi butiken hos oss, att hyra film. Vilken bra ide, 19kr/film. Perfa!!

Jag lagade god mat idag, panerad fisk med romsås. Sambon har alltid varit superanti rom/kaviar. Men han åt såsen med glad min, om han visste att det var rom i eller inte, vet jag inte. Han säger att han såg det, men jag tvivlar. Huvudsaken att vi alla älskade maten, och har rester för imorgon. Nu är det en kladdkaka som ska ätas upp till efterrätt. Med vispgrädde. Ibland är livet underbart!!


avbokat

Vi tre syrror skulle gå på bio ikväll, samt inta något middagsakigt innan.
Men fick ett sms från mellerstasyrran, runt 13.45, lillasyster vår var tydligen sjuk.
Jaja, vad ska man göra? Tro på anledning och gå vidare.

Själv är jag på uruselt humör, hade verkligen behövt komma ut på kvällen. Så jag är extra irriterad nu.
Och nej ingen PMS som orsakar detta, bara livet i helhet!!

levande

Nu är jag uppe, sov för länge. Minns att sambon var hemma mellan jobbet och skolan. Trodde han skulle krypa ner under täcket med mig, men icke sa nicke. Hörde han satt och pratade i telefonen för att höra hur det har gått med hans jobbansökan. Blir orolig för hans hälsa. Han söker jobb efter jobb, stressen över att inte dra in pengar kommer mer och mer. Han jobbar nu från kl 06-10, sedan skola 13-16.45. Däremellan söker han jobb, antingen hemifrån, arbetsförmedlingen eller ett annat jobbcentrum.
Nu kanske han blir sur för att jag skriver denna information på bloggen. Men det är vår verklighet, anledningen till att han blir arbetslös är neddragningar på hans nuvarnade jobb, så han har inte gjort något fel.
Han kommer få ett jobb, utan tvekan, men frågan är bara när. Vi är en familj, så vi ställer upp för varandra.

Thats love!!

Jag har vaknat till liv tillfäckligt för att äta lunch, ska strax ringa hem sonen från fritids. Han var nog först på plats imorse, så han behöver komma hem. Och sen saknar jag honom... Min stora kille...

där ser man

Morgonpersonalen traskar säkert men sakta till jobbet. Så snart slutar jag.. YES!
Ska hem till min uber sköna säng. Och inatt får jag sova brevid sambon, längtar...

*nattinatti*

Kl 03.45

Sitter på jobbet, timmarna rör sig mot sitt slut.
Nu är det exakt 3 timmar och 45 min kvar!
Sedan är det helg!! Ska på bio med mina syrror, som ska föreställa småsyrror, men ordet små tycker jag är opassade. För små är de inte, åldersmässigt alltså!

Nästa gång jag kommer till jobbet kommer jag vara en kompetetent och utbildad kollega. Nja, man kan ju hoppas att lite mer vet i skallen kommer jag ha. Även om det är svårt, är ju sååå vettig nu :)

Handen på hjärtat kommer jag sakna jobbet, i skrivande stund kommer jag sakna nattpassen. De är en helt annan femma jämfört med att jobba dag.

Ska inte sitta för länge att skriva på bloggen, man vet aldrig.

Nu är det 3 timmar och 10 minuter kvar..... ticktack ticktack ticktack

Min man

Även om vi ibland inte har samma tycke och smak..

Så  vill jag säga:

Du är bäst!
Jag älskar dig så grymt mycket!
Du har ställt upp för mig som ingen annan har gjort.
Ställt upp har du även gjort för sonen.
Vi älskar dig!!!


Familjen

Saknar familjen.

Är hemma själv, sonen i skolan och sambon på jobbet.

Saknar dem. Vill sova brevid sambon... Saknar honom så...

Puss på dig min pussgurka... *smack*

Spännande Läskigt Nervöst

Tänk att jag ska snart börja övningsköra...

Väntar nu på att farfar ska betala fakturan...
Tar med mig en lånad körkortbok till jobbet ikväll...

Fy faro vad jag är nervös...

Stress för ingenting.

Natten gick bra, hade vilande :)
Men i natt är det vakande som gäller, inte lika roligt. Känner inte igen alla....

Uppdatering
Vi hade inbrott i källarförrådet, gick ner dit imorse. Bara en sak har de tagit, av vad jag vet. Så många skit grejer i förrådet, man har inte koll på vad man har o inte har. Men vår gamla gamla gamla dator har de tagit, de var så generösa så de lämnade kvar stora klum skärmen. Den var tydligen inte populär. Men va fan ska de med den gamla datorn att göra?
Själv är jag lite nervös över vad som finns i den, inga porrbilder så mycket vet jag. Nu blev ni chockade eller hur? Jag= inga nakenbilder... HIHI...
Men det finns nog några uppgifter från folkhögskolan som jag gick på för något år sedan. Otäckt bara med tanken om att mitt namn kan finnas på någon annans skärm...
Fy skäms på dig/er... Att ta mina saker. Ganska komiskt. Hoppas det inte e någon som har stött på genom jobbet. You never know.

Brukar inte inbrottstjuvar slå till under semestertiderna? Var de inte lite sent ut? Kanske de har haft semester också.


Fick ett samtal från sambon imorse.
Katten spyr blod, mycket blod. I hallen och vardagsrummet.
Mitt hjärta började slå fortare och fortare. Pengar.... Nu får vi ställa in bröllopet, så tusenlappar flyga förbi.. Shit.. Nästa tanke, hur ska jag komma till djursjukhuset? Har inte ens en transportbur. Kanske man kan ringa fd chefen/vännen min. Vilka tankar... Hela vägen hem..
Kommer hem... Åhh va spya! Noooott
I hallen var det lite bajs med blod i. ca 5kr storlek, Okej inte bra!
I vardagrummet, en liten liten spy, typ 50 örings storlek.
Ropade på katten, hon kom inte. Klättrade upp i sonens rum, där låg hon och sov.
Hon hoppade ner, pratade så glatt så.
Att ha avföring med blod i är inte bra, men går efter hennes allmänna tillstånd, vilket är som vanligt. Pratglad och söker kontakt.

Nu hoppas jag verkligen att hon inte skiter ut mer blod, då får man ta henne till djursjukhuset för att undersöka henne. Men just nu, så mår hon prima...
Men jublar inte ännu. Man vet aldrig.
Min lilla katt...

Nääh, nu måste jag sova lite. Sambon kommer hem runt 10 då lär han  väcka mig, men måste få några timmars sömn. Ska vara uppe hela natten...

*nattinatti*

Vilken dag!

Shit va jag är nervös!
Jag har idag skrivit in mig på bilskolan samt köpt totalt 40 billektioner a 50 min.
Nu börjar det! Ska invänta att fakturan blir betald av min farfar. Tror att det blir som ett förskott på mitt kommande arv, även om det är han som erbjöd sig att betala. Det tog mig ett år innan jag vågade pallra mig till bilskolan. Men nu är det gjort. Och jag som aldrig suttit bakom ratten !! Aldrig, förutom när man var lite och satt å lekte i bilen. Men det räknas knappast....

Jobbar natt, är på jobbet nu faktiskt.
Kändes lite vemodigt, men så fort man fick på sig uniformen kändes det rätt. Ska jobba denna och nästkommande natt sedan kommer jag börja plugga på högskolan, känns roligt plugga med lön från jobbet. Bättre än så kan det icke bli!

Sambon ringde runt 20.30. Vi har haft inbrott i källaren. Inte bara vi utan de har gått in i varenda källarförråd.
Sambon hittade sonens gamla PS1 i trappen, den vill de tydligen inte ha. Undrar varför? De hittade inget hos oss tror jag. Vi har inget av värde. De enda som är värde för oss är sonen gamla bebis kläder, de kanske vi behöver snart..  :)
Tråkigt att det händer. Men om en granne stänger dörren efter han har varit där ner så kanske inte detta skulle inträffa. Och om samma herren slutar att envisas med att ha porten öppen. Har själv ringt och klagat över vår port, den låses inte under nattetid. Har ringt flera gånger till vår värd, sthlms hem. Men de kommer dit och pillrar lite på låset. Men sist jag ringde, då sa jag att vi har nattbesök i porten av en hemlös person, så tog det inte många timmar innan låset var fixat. Och porten låses kl 21.00 den kvällen, ett mirakel. Tog bara va då typ 4 år??!

Ska jobba lite nu..

ont i skallen

Idag hälsade jag på min mormor, hon var pigg. Satt och virkade när jag kom. En av personalen fick henne att gå ut balkongen. Dock lite motvilligt, men frisk luft gör bara susen... Både för kropp o själ. Saknar mormor, saknar alla roliga tider vi har haft, var ju ganska mycket hos henne under sommaren. Saknar ...

Vid middagstid åkte jag, sambon och sonen till Herrängens Gård, för se om vi tyckte om gården samt om den passade för vårt bröllop. Jag blev inte imponerad. De hade även höjt avgiften till 8.000 kr/dag för att hyra huvudbyggnaden.
Vi ska titta vidare. Se vad man kan hitta.

Nu kom sambon just innanför dörren, han har haft en lång dag, först jobb sedan skolan. Och jag drog med honom till Herrängen och sedan åkte han frivilligt till Willys för att handla Buffalo wings "barbecue-smak". Vi älskar dem. Från Guldfågel

Buffalo WingsBuffalo Wings


Vi gillar kycklingen så mycket att vi köper storpack!

 .


 


familjeliv.se

Familjeliv har den senaste tiden krånglat! Dag som kväll...
Så himla många kan inte vara där inne så att serven döör..
Eller??

skolstart!

Idag började mina två älsklingar i skolan.
Den mindre började i 2:an.
Den större har börjat plugga svenska på deltid, tyvärr får icke svenska medborgare inget CSN stöd. Undantag kan göras om man har barn tillsammans. Och det har vi ju inte, även om vi ser sonen som "vår".

Jag ska börja plugga på måndag, officellt nästa onsdag. Högskoleutbilning via jobbet.

Vilka plugghästar vi har i vår familj. 3 !!

Åkte till Fruägens bilskola idag, tror jag ska välja dem. Trots att de har ändra lektionstiden från 55  till 50 min a` lektion. De kan ge faktura, 30 dagars netto. Perfa. De har idag 4 billärare, en 5e är på g. Pengarna kan återbetalas om man vill byta bilskola eller om man inte behöver alla lektioner. Tänkte köpa 2 st paket innehållande 15 lektioner, 7600 kr/styck.  Då ingår böcker, koder o dyl.
Samt 10 lektioner för 5000 kr. 40 lektioner för ca 20.000 kr.
Räcker det?
Hoppas... Vågar inte köpa mindre antal lektioner, farfar kanske inte vill betala mer. Vet hur han fungerar, jag är ju släkt. Vi delar samma blod, vi är lika... Så va tror ni, kommer jag ta körkort snart?
Ska prata med mamma, kanske jag kan övningsköra med henne, syrran ska väl snart också ta körkort.

Nu ska jag ta mitt feta arsle och hämta sonen på fritids. Men vet du vad!? Det är tyst i huset! Inte en kotte förutom lilla jag och katten.. Katten som nu förtiden bara spyr och skiter på våra golv. Hon hetsäter... Får lägga lite mat i taget i hennes skål. Kan katter få bulimi? Eller är hon sjuk? Skäms att säga, ur ekonomisk synvinkel får hon inte vara sjuk, vi har inte råd!!


Idag blir det pizza till middag... Sonen får välja, det är hans dag!!

IKEA

Glömde helt bort att berätta att vi var på IKEA i fredags.
Köpte lite nya saker till sonens rum, ett försök att få honom gilla sitt rum mer. Så han kanske kan gå och lägga sig utan att dag  in och dag ut höra hur han inte tycker om rummet. Fel hit och fel dit. Ungen tjatade många månder på att få en loftsäng, nu har han en. Nu vill han ha en "vanlig" säng igen. Ja vad kan man säga, trött blir man...

Här kommer bilder från hans omgjorda rum, lite piffing endast.
Nya gardiner
Ny skrivbordslampa
Draperi till sängen
3 st blommor med kruka
Väggklocka

Nu ska vi bara måla om i hans rum. Hallen behövs också göra iordning. Ska bara få arslet ur vagnen och köpa spackel så kan man börja.... Ska bara, som Alfons Åbergs pappa brukar säga..

Nej, nu ska jag ägna lite tid åt min sambo.. Min blivande man, vi har nog bestämt datum :) Om det ekonomiska löser sig, Och INGEN kommer få reda på datumet innan inbjudningskorten skickas ut ! Så syrror, tjata inte! Det lönar sig inte.. Allt vi kan och kommer säga: Nästa sommar!!

*nattinatti*


Stopp

Hittade sonen framför datorn och glodde på Youtube, vilket som är ganska vanligt. Han brukar titta på olika moment i vissa PS2 spel eller Nintendo ds. Det är ok, men idag tyckte jag ha lät för mycket, sonen garvade och gjorde konstiga läten. Han satt och tittade på The Sims 2, någon som hade gjort så att två tjejer låg o höll på i sängen. I enbart bh och string. De lekte lite med varandra.
Han skrek ut, mamma de knullar!! Urk. Svarade genast tillbaka (utan att tänka mig för) Hur fan tror du att du blev till?  Inte det mest pedagogiska svaret man kunde ge, men det bara slant ut. Han förstår. Han vill att jag och sambon ska sexa så han kan få en syster eller bror. Nu är ju saken att vi har ju redan sexat ett par hundra gånger, med skydd av p-piller. Så mycket info kan han inte ta in, så låt det bli vår hemlis. Jag och sambon har sex...

Nu måste jag börja iaktta herren nogrannare om han är ute och sufar på nätet...


Nu till något helt annat,  maten är klar! Kbycklingwok med nudlar. En av sambons favoriter.. Vad gör man inte för sin älskade?

bilskola

På måndag ska jag åka till den tilltänkta bilskolan som ska få äran att lära mig köra bil!
Har gjort en lite kom-i-håg lista

* Tider för övningskörningen
* Paketpris erbjudande
* Få en offert/faktura på kostnaden
* Ta reda på om man kan få ta ut pengarna från ens konto om man vill byta bilskola
* Teorihjälp
* Vad ingår i pakten, gillingebanan?
* Vad kan/ska de göra för att jag ska ta körkort så snart som möjligt?

Kommer nog på mer, men de banne mig charma mig så jag väljer att lägga pengarna på just dem!!


blääää

bläää
bläää
bläää
bläää


Så känns livet just nu.... Men det kan bara gå framåt...

OS vs UFC

Jag har tittat lite på OS.

Brottning -Ara Abrahamina
Ärligt? Vad är mannens problem, förstår att det inte har gått korrekt till, att han skulle ha brottats i finalen.. Men nu vann han bromset.

Men då finns det två val.
1. Man dyker inte upp till medaljceremonin
2. Man håller huvudet högt, och tar emot medaljen!
Simning 100 meter fjäril - Jason Dunford

En kenyansk simmare??
Ibland blir man förvånad.


Jag har dock hittat min nya favvo sport, UFC, Ultimate Fighting Championship. Visas på TV4Sport varje kväll...
Liddel ska försvara sin mästartitel på söndag, utmanar honom gör Liddel. Det måste jag bara se....

Min favorit är dock Georges St-Pierre


Han är ju inte ful att titta på :)

Det finns en fighter som är lik  Justin Timberland i nya filmen, Love Guru. Bara för det kommer jag inte ihåg hans namn. Va irriterande... urkk...
Är ni nyfikna på sporten, gå in på denna sida

*nattinatti*

((nu ska jag nattäta lite rabarberpaj med glass och avnjuta den framför tv, det är fighting.. :)  ))

brist på annat...

Bevis att de är kära?

Jag vill också kunna.. och ha formen....


Veronica Maggio


Jag har börjat digga Veronica Maggio, speciellt låten nedan.
I denna låt har hon känslan, lik Mary J Blige. För er som inte vet, Mary J är min absoluta favorit. Ingen bräcker henne.
Låten Stopp, har ingen personlig betydelse för mig, utan gillar bara hennes sound... Me love <3
rädd

varför är jag rädd? För att bli lämnad? För att lämna? För att bli sårad? För att såra?

Varför vågar jag inte ta steget fullt ut, så får det bära eller brista?
Är jag rädd för att eventuellt höra alla kommentarer, vad vad jag sa?
Jag vill utöka familjen, men vill inte ta chansen att bli ensam med ytterligare ett barn.
Vill gifta mig, men tänk om det inte håller?

Tror jag ska steget fullt ut, så får det bära eller brista?

Landar jag mjukt?

Bilder från Åland


Utskikten från farfars hus, på Eckerö.
Sonen glad. Han sprang runt och matade fåglarna, vattnade blommorna. Men är han ville ut på den ragliga nästintill icke existerande bryggan satte hönsmorsan stop. Man såg inte ens bryggan för all vass och växter. Det har nog inte varit någon där ner på ett bra tag. Synd att huset håller på att förfalla, skulle gärna vilja spendera någon vecka med familjen under sommaren. Men nu har det gått så långt att kranvattnet inte är drickbart. Synd.


Vilken dag!

Idag har jag lekt hemmafru. Lagat god mat och med god mat tillkommer även smarrig efterrätt!
Vad tycks?

 
Hann inte ta en bild innan gamarna kände lukten!


 
Rabarberpaj med marängtäcke  <3Fick rabarber av farfar, har sedan många år tillbaka velat baka denna smarriga paj. Och äntligen gjorde jag det! Enkelt!!
Åt rabarberpaj med marängtäcke hos min moster i Blekinge när sonen var super duper liten...
Me love!!

Lasagne var dock vinnaren, sonen och sambon vräkte sig i maten... Nu ska jag frysa in resten, ska dock spara till lunchen imorgon.
Ett lite dilemma, vi har ingen plats i frysen, storhandlade igår... Opps...

satan

Stockholm city ska dra ner på personal, på kolportörerna. Så om vi har "tur" får sambon jobba tom 1 september...

SHIT.....

ensam

Sonen sover.
Sambon sover.
Jag är fortfarnde upp.
Undra om jag lyckas med att baka min rabarber-maräng paj imorgon. Fick lite rabarber från farfar.
Ska man laga lasange till middag?
Vill i alla fall äta grekisk sallad till lunch.

Varför kan inte vissa ha en fantasi som är bättre än en död å stinkande råtta??
Att man vill ha sällskap kan betyda så mycket mer än att bara prata. Varför ville du inte? Varför ska du att prata emot? Jag behöver romantik, annars blir jag uttråkad. Vill känna mig önskad. Nästa gång jag ber dig stanna kvar i badrummet, gör det utan att tjafsa emot. Eller är jag så emotbjudnade?

Är det här allt livet har att bjuda?
Saknar en av bästa vänner M. Drömde om henne i natt, hon hade lämnat sin J för att bli tillsammans med en äcklig å slisklig kriminell man. I drömmen tog jag honom åt sidan berättade var jag jobbade och vad jag hade fått reda på om just honom, han blev hotfull. ((red anm. i drömmen alltså!! Skulle inte göra sånt i verkliga livet, vill ju inte förlora jobbet...))
Måste ringa henne, för att säga att jag saknar henne och fråga om hon och J har gjort slut.

Sedan jag och sambon blev tillsammans saknar jag vissa vänner, som M och E. Saknar ensamheten, långa kvällar på telefonen.

En kollega sa till mig för duper super länge sedan, att det fanns en kollega på jobbet som inte kunde göra slut med sin sambo/man för att det inte skulle fungera för HENNE. När det gällde lämning och hämtning av barnen. Hon blev tvungen att vara tillsammans med personen ifråga tills hon hittade ett nytt jobb.
Om jag och sambo skulle göra slut, skulle inte jag kunna vara kvar på jobbet, inte nu. Kanske när sonen är större. Men inte i dagsläget. Va jobbigt. Tänk om. Hatar att hitta anledningar som kan få mig att bli tvingad till något.

Ska man inte vara stolt över den man lever med? Jag följer aldrig med sambon när han åker till vänner o dyl. Varför inte? Jag känner mig bara utanför. Kan inte deras språk, har ingen lust att lära mig heller. Sist jag kollade på kartan bor vi i Sverige. Och här talar vi svenska.  Låter det hårt??

Sambon följer med mig när vi har blivit bortbjudna. Ibland tycker jag synd om honom, han hänger inte med till 100% i koversationen. Han fattar inte skämten. Men det kommer. Allt har sin tid. Han försöker, det är det väsentliga!!

För er som inte vet  min sambon är muslim. Jag är kristen.
Han respekterar min religion och jag hans.
Vi har blivit välsignade av en Iman, förra året. På grund av ramadan, så han inte skulle leva i synd. Han köpte mig för en mindre summa. Han har inte betalat den fullt ut än, så välsignelsen kanske inte fungerar. Vet inte alls hur det fungerar.
Är så glad att vi kan respektera varandra. Att han kan utan att tveka tillaga blodpudding för sonen. För då gör han i ett gott syfte, mätta sonen. 

Skönt att vi förstår varandra även om vi då och då missförstår varandra :)

*nattinatti*

Hemma från Åland

Hemma efter 24 timmar på åland. Vilket lugn, skulle kunna tänka mig ha en sommarstuga där eller nåt. Om jag har tagit körkort till nästa sommar måste vi ta en tur dit.
Sonen skötte sig galant! Han har fått ansiktet tvättat av två hundar, spelade in det på mobilen, ska se om jag kan ladda den hit. Supergulligt! Sambon höll på att dö när han såg videosnutten.  Vi var på både i huset på Eckerö och Mariehamn. Sov i Mariehamn, jag och sonen i en dubbelsäng, sonen hade ALDRIG vågat sova ensam i en säng.. Farfar har uppstoppade djur, bla rävskinn och rådjurshuvuden.. De hänger lite överallt. Ganska läskigt, det tyckte jag när jag var yngre. Träffade även en äldre faster, var där en kortis. Vi åkte även till Brändö för att träffa en annan faster, det var hon som hade hundarna. 
Farfar var dålig, så vi åkte hem tidigare än planerat. Kl 13.30 istället för 18.30 (lokal tid).
Jag är lagom trött nu. Pratade med farfar på vägen till färjan. Angående mitt körkort, jag skulle ta faktura från bilskolan. Så betalar han den. Men tycker inte om det, han ska ju betala hela kostnaden för körkortet, vill inte köpa alla lektioner på en gång. Tänk om jag inte gillar bilskolan efter ett tag och vill byta. De flesta bilskolor betalar inte ut ej använda lektioner. Vet inte hur man ska göra. Han litar tydligen inte på mig, har inga problem att vissa upp kvitton på köpta lektioner. Jag måste köpa så många körlektioner så möjligt, köper jag "bara" tex 20 lektioner, kanske han inte vill inte betala för fler. Så jag måste köpa så många som möjligt, såg på en hemsida att någon som inte har körvana behöver 30-40 lektioner. Men vill inte köpa såå många, tänk om bilskolan går i KK eller om vi flyttar eller om jag vill byta bilskola.

Hur ska jag göra???

För att han ska betala mitt körkort måste jag lova honom att aldrig ljuga eller stjäla. Detta skulle jag även förmedla till min son, nu innan det är försent (enligt honom). Jag är 28 år, ljuga gör jag om jag måste, dvs vita lögner. Stjäl gör jag inte! Har inte tänkt att börja nu heller :)

Han sa något mer också men det kommer jag inte ihåg nu. Jo, just det. Blev såå förbannad!!
Han sa att jag måste tänka på diabetes, "det ligger i familjen och du som har fetma behöver passa dig" Han kände att det var hans uppgift att säga detta, att jag kan komma ihåg hans varnande ord när jag väl får diabetes. För han sa även att jag inte fick motion, för då skulle jag inte vara så fet som jag är idag. Jag borde ha passat mig, borde ha tänkt på att inte gå upp så mycket i vikt, borde ha stoppat min uppgång när jag väl började gå upp... Såååå trött... Ja, jag har gått upp. Var ganska tunn när jag var med sonens far, efter vår separation mådde jag dåligt. Tröst åt... Det var vårdnadstvist efter vår separation, minnen av vårt förhållande kom upp till ytan. Allt han hade gjort mot mig som jag hade förträngt. Det gjorde ont!!
Och så jävla fet är jag inte!! Mullig, okej väldigt mullig. Men jag vaggar inte fram... Inte än... Men sådan ord som farfar sa kan få vem som helst att bli förstörd. Och äta onyttigt!!

Sambon kom och hämtade oss vid bussen, i sthlm. Behövde få bärhjälp.. Fick en symaskin av farfar som farmor hade när hon levde. Han sa på telefonen att den var ny och i bra skick. Okej, inte mycket stämde. Den är säkert minst 15-20 år gammal. En Riccar modell 805/705. Tung som attans, en sån symaskin som mamma hade när jag var liten.. Som kanske används idag.

Kom hem och vände. Åkte direkt till Willys.

Sitter framför tv:n och glor på Cheaters.

Åland

Idag har vi latat oss, legat kvar i sängen läänge.... Tror vi inte kom upp förren runt kl 14.00, vi glodde på tv...

Jag lagade Domoda, för er som inte vet kött med jordnötssås, vi lagade kyckling och lamm. Jag åt kycklingen å sambon åt lammet.

Tvättar i sista sekunden, ska iväg till Åland imorgon. Åker hemifrån på morgonkvisten, glömde min mobil hos min vän som jag var hemma hos idag... Saknar den... Men vi återser varandra imorgon bitti, ska svänga förbi där innan vi åker iväg. Det är bara jag och sonen som åker, sambon stannar hemma. Hans första natt utan oss... Kanske skönt :) vad vet jag!

Nu sitter vi framför tvn och tittar på Det Okända, och smaskar på vattenmelon.

Återkommer efter Ålandsresan kommer hem på tisdag runt 21.30.

*nattinatti*

Vem fan dödade en spindel?

Vi hade det super trevlig och roligt på Grönan, förutom en irriterande sak.
Sonen ville åka PopExpressen, men de nekade honom. För 1 ynka centimeter! Hallå 10 millimeter!! Min syster försökte smita in med honom efter ett tag, vi såg att de hade byt ut personalen. Men precis när de ska passera spärren,  så byter de personal. Och vem fan dyker upp? Jo, idioten som nekade sonen att åka, han fällde en spydig kommentar  och syster besvarade den vettigt och vände på klacken och gick. Hon skämdes dock, men det visade hon inte inför ungjävelen till personal. De flesta av grönans personal har ju inte ens blivit könsmogna.


Pop-Expressen

Den senaste musiken ska pumpas med action och massor av G-krafter.

Det snurrar mer om ni åker en lätt och en lite tyngre.

Minimum längd 140 cm

 
Kvasten

Sväva över trädtopparna, svischa förbi Spökhuset och störtdyk mot marken!

Allt kan hända när man flyger Kvast...du svävar 20 meter över marken, utsätts för 2,5 G-kraft och åker i 55 kilometer i timmen.

Minimum längd 110 cm


 
För mig låter det vettigaste om längden var tvärtom.... Kvasten var läskig :)

JaJa, det började självklart regna... Jävla regn, vem dödade en spindel idag? **arghh**
Vi passade på att äta lite mat, äcklig och kall hamburgare.

Sedan gjorde vi inte mycket mer.. Men dagen var lyckad trots regnet!!

Nu sitter vi hemma i värmen. Det var lite kallt att åka hem i blöta skor....


*nattinatti*

 


Gröna Lund

Vi håller på att göra iordning oss inför dagens stora händelse.GRÖNA LUND!


Måtte det inte regna, men det verkar bli toppen väder idag!
Vi ska använda våra VIP-åkband samt häftena vi fick  från sambons arbete...

På återseende..

080808

Började dagen med ett migrän anfall, vad kan vara bättre? Vid 9 rycket sprang jag över till en vän för att ordna ett par saker, stannade inte länge, ca 30 min. Tog bussen hem, letade rätt på mina svaga migräntabletter.. De fungerade, kan ju ha berott på att jag en timme tidigare drog i mig  2 treo, rolig kombination.

Sov till 14, började så småningom vakna till liv, gick runt i lägenheten för att leta efter min försvunna lönespec för denna månaden samt kvittot till sambons trasiga klockade. Hittade inget... Lottlös... Förutom babskvittot på klockan som låg i min strumplåda, hur i norden har den hamnat där?? Den är till ingen nytta...

Sambon kom hem 16.30, då stod jag och plattade håret. Vi ska i väg till kungsan för att se vad stockholm har att erbjuda en dag som som denna. 080808...

Berättade för sambon att jag inte har hittat hans kvitto på klocka, han tittade igenom sin ryggsäck, och vad var där? Jo kvittot!!

Nu ska vi äta middag för att sedan åka till Kungsträdgården.
Imorgon (om det blir fintväder, dvs inget regn) ska hela familjen till Gröna Lund. Jag, sambon, sonen, min mamma och mina systrar. Ser framemot detta! Måtte det inte regna!!! Döda ingen spindel idag tack!

På återseende!

Slipper jag detta?Liten faktaruta om visdomständer:

De fyra visdomständerna, som ligger längst bak i munnen, växer fram när du är mellan 18 och 26 år. Alla får inte sina visdomständer, cirka 25 procent saknar en eller flera av tänderna. Visdomständerna kan växa fel på grund av platsbrist, vilket kan ge problem. Sök upp din tandläkare om du får ont i tänderna. Visdomständerna ställer ibland till besvär på grund av sitt läge längst bak i munnen. De är svåra att komma åt med tandborsten, får hål som är svåra att laga och tandköttet infekteras lätt. Tänderna växer ibland långsamt och fel på grund av platsbrist och kan skada andra tänder. Visdomständer som ger eller kommer att ge problem tas bort. Däremot behöver du inte göra någonting om du har tillräckligt med plats så att tänderna kan växa ordentligt. Faktum är att visdomständerna inte längre behövs, eftersom maten nuförtiden är mycket mer lättuggad än den var förr.

Lånad från denna sida
 
Jag är 28 år, till dagens datum inga problem med visdomständerna (tror inte jag har några!!)
Slipper jag undan? *peppar-peppar-ta-i-trä*

I skrivande stund börjar jag få ont längst bak i käken ojojoj


Eriksdalsbadet

Fattar inte, jag är knäpp.
Åka bakis och bada, frivilligt? Men det fungerade, baksmällan försvann.
Gissa vad? Sambo följde med! Vi fick dock springa in på H&M och köpa badbrallor till älsklingen.
Han hittade en jacka också, vilken röta!

Vi hade det jättetrevligt på badet, alla tre!! Men en otäck sak hände på äventyrsavdelningen. Sonen åkte ruschkanorna, men när han återigen skulle åka, hörde jag inte vilken ha skulle åka på. Så jag stod i mitten av bassängen och höll utkik. Sambon stod vid snabba ruschkanan. Jag ser sonen komma farande ner, från den korta, alla åker i klungor (livsfarligt!). Ungen plaskar ner i vattnet, men han kommer inte därifrån, han åker ner under ytan, kom upp igen och ner tillbaka. Jag får panik, försöker skynda mig dit. Skriker åt en kille som står 2 meter ifrån sonen, men ryggen emot honom. Han vänder sig om, det tar någon sekund innan han fattar vad som händer. Sonen har nu klängt sig an ruschkanans kant, men fler ban är på väg ner. Killen tar sonen, då reagerar en av badvakterna, men hon ser att läget är "ok". Sonen var i chocktillstånd. Riktigt riktigt obehagligt. Han ville gå i från äventyrsbassängen och vi gick till barnbassängen, där lekte han länge. Vi hade riktigt roligt där, sa till sambon att han måste komma under vattnet, så han förstår att det inte är farligt att ha huvudet under ytan. Vi lyckades :) Efter ca 20 minuter gick vi tillbaka till äventyrsavdelningen.
Sonen fick tom sambon att åka ruschkanan, den korta. Den kanan som sonen fick problem med...

Vi åkte hemåt runt 15 snåret, stannade först vid donken, vi var hungriga som vargar :)

Helt underbar dag.... Det ska vi göra om... nästa vecka!!

*nattinatti*

Onsdagen

Igår: PizzaHuts service var uruselt. Det tar låång tid innan maten kommer ut, det är bara så men det går ju inte fortare om man har en servitör som var lite sprallig. Satt en familj vid bordet brevid, de var här på semester från Frankrike. Deras kommunikation gick inte så bra!! Efter mång om och men bestämmer familjen vad de vill äta. Efter ha väntat länge kommer maten till bordet, men pasta bolognesen var tyvärr slut. Och det säger servitören när han kommer in med alla mat, han har bytt ut pastan mot lasange. Lilla flickan i familjen blir ledsen, servitören blev lite nojig/osäker. Efter ett par minuter kommer han tillbaka med pannkaka med glass, flickan blev genast gladare tills mamma tar bort tallriken. Hon försöker ge tillbaka maten till den virrige servitören men han vill inte ta emot den, "i cant take it back to the kitchen, I order it". Så mamma fick ställa tallriken på ett tomt bord brevid. Hallå?? Jaja. Efter PizzaHut gick vi direkt till Bröderna Olsson (folkungagatan), supermysigt ställe, lite lant/mc känsla över det hela. Wild wild west :) Shootade hela kvällen.

Från systers blogg:

""På bilderna (som är tagna med min mobil, därav den kassa kvalitén) har vi precis shottat Bloodshot vilken innehåller; Vodka, tomat, vitlök, chili och kryddor. Ingen höjdare direkt, smakade som pizza med klumpar, men den gick ner.
Kortet på mig är tagen av en tjej som var tvungen att föreviga min min efter shotten, haha.
Puss på dig syster, och tack för en underbar kväll <3""


från http://magicdez.blogg.se/

-------------------------------------------------------------------------------

Syrran drack;
1 Xider (innan utgången)
2 Päron cider
1 Bloodshot (Vodka, vitlök, tomat, chili och kryddor)
2 Woo Woo shot (Vodka, persika och tranbär)
1 Peace and love shot (Vodka, tranbär och passionfrukt)
1 No fear s far ( Vodka, surt äpple och citron sprit)
1 Kvällens frozen

Jag drack;
1 Bacardi brezer (innan utgång)
1 Stor stark
1 Red stripe
1 Bloodshot (Vodka, vitlök, tomat, chili och kryddor)
2 Woo Woo shot (Vodka, persika och tranbär)
1 Peace and love shot (Vodka, tranbär och passionfrukt)
1 No fear s far ( Vodka, surt äpple och citron sprit)
1 Kvällens frozen


Vi var där tills stängningsdags, vi vinglade till Slussen (tbanan hade slutat att gå) tog bussen till T-centralen och där gick vi skilda vägar. Höll sms kontakt med henne, pappa hade påpekat under ett samtal med syrran att äldre syskon alltid har ansvar för de yngre.. oopsss..

Kom hem och pratade med sambon, han garvade, förstår honom lite.. Okej, mycket!

Krönika i Sthlm City

Syrrans krönika, som tidigare har legat på Stockholm Citys hemsida blev igår , 2008-08-07,  publicerad i tidningen.

Grattis syrran! <3

Kort om igår, vi inväntade en mycket sen sambo innan vi kunde åka till stan, sonen var hemma...
Kom till PizzaHut runt 21.30. Och sedan vidare till Bröderna Olssons på Folkungagatan på söder. Vi shootade hela kvällen.

Nu ska nu iväg med sonen till ett inomhusbad, sambon skulle ha följ med, men så blir inte fallet.  Blir inte förvånad längre...

Återkommer senare, kan påpeka jag är BAKIS.......... *urkk*

utgång ikväll

Ikväll ska jag och syster ut och slå klackarna i taket!! Eller något liknande. Hur som helst, roligt ska det bli. Synd att minstingen i syskonskaran inte har fyllt 18 år, ju fler desto bättre.

Ska börja fixa ordning mig, raka bena, platta håret, välja kläder. Det lär ju ta hela dagen...

****klar****

Nu är jag äntligen klar med håret. Ser ok ut, men det är fortfarande blött. Slutresultatet får jag se imorgon.

Vi tittade på en lägenhet idag, en fyra på 6700 kr, dryga 1700 mer än vi har idag. Lägenheten är i samma område, vi fick erbjudandet via Bostad Stockholm. Jag har varit i kön sedan 2000, det vill säga i 8 jävla år. Och vilken plats hade jag/vi. Plats nummer 20. *öhhh* Fattar inte 8 år i kön, och vi bor inte ens i en närförort! Tjaba tjena hallå, är det sådan stor bostadsbrist i sthlm??

Nu är det inte bara att ta första bästa fyran som finns, man måste också ställa sig frågan, är den värd 8 år i kön? 
Eftersom sambon och jag planerar att skaffa barn snart, om allt går som det ska, så vill inte jag att vi bor kvar. Nu har vi en trea på 65 kvm, liten lägenhet. Vi behöver större yta, vi skulle klara oss på en trea om den var mer kvm, men vem vill byta trea mot en trea??

Har du en fyra, så hör av dig... *asflabbar*


Sonen sover, sambon sover förhoppningsvis. Vi är inte riktigt på god fot. Han undrade vem jag skulle träffa imorgon, då jag hade spenderat sååå lång tid i badrummet. Han blev lite orolig. Synd att han inte gav mig en positiv komplimang för håret, men oron är kanske "positivt" i sig själv. Va fan vet jag... 

Försöker hitta kläder för imorgon, hittade tre olika outfits, men ser ut som en gravid val i allt.. Min mage bara är för stor. Fet är jag... Vill inte.*nööfnöff*

*nattinatti*   *ånkånk*

here we come

Fy satan va härligt. Hittade ett par jumbo badtrosor idag på Twilfit. Svart! Det har varit helt omöjligt, finns  bara allt utan svart badtrosor i alla butiker i sthlm.
Dock var de inte på rea, men skitsamma. Nu kan vi äntligen åka till ett badhus. Kanske på torsdag, beror på hur jag mår.

Imorgon ska jag och syrran ut och supa!! Längtar verkligen.

Nu måste till duschen. Timern piper, har i slingor i håret som måste sköljas ut.
Har spenderat sista timme i badrummet, för hårfärg och nu är slingorna klara. H&M´s MochaSwirl.

*nattinatti*

Brev från skolan

Hej alla barn och föräldrar!

Välkomna tillbaka efter ett långt och härligt sommarlov.

Höstterminen börjar måndagen den 18:e augusti. Vi samlas alla på
skolgården kl 9.00. Efter samligen går vi till våra klassrum och skoldagen
slutar efter lunch ca 11-11.20.
Fritids har öppet som vanligt.
Roligt om många kan komma denna dag och hjälpa oss att ge skolstarten
en festlig inramning.


Under första skolvecka kommer S*******guiden att delas ut till eleverna..
Den innehåller värdefull information för er föräldrar.

Första föräldrarmötet blir tisdagen den andra september kl 18.00 med
samling i resp. klassrum för att senare träffats gemensamt i ljushallen kl 19.00Veckan innan skolstarten, v.33, kommer ansvarslärarna att ta kontakt med sina eleverSommarhälsningar
S******skolans personal.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Problem / Felskrivning

1. Roligt om många kan komma denna dag och hjälpa oss att ge skolstarten
en festlig inramning.
- Har inte Sverige skolplikt? Alla ska komma till skolan.. Eller börjar de bli osäkra hur många återvänder efter ett urusel dåligt läsår?

2.Under första skolvecka kommer Solbergguiden att delas ut till eleverna..
Den innehåller värdefull information för er föräldrar.

- De vill att vi (elev+föräldrar) ska skriva under ett "kontakt" där eleverna inte får ta med sig spelkonsoler, våldleksaker, de ska inte utföra mobbning.
Hur var det förra året, spelkonsoler över allt, barnen stod på skolgården och utförde sparkar mot varandra (lärare ser men gör inget). De har inget bara åtgärds program mot mobbning, vi vet!! De förebygger inte ens problemet mobbing.3.18:e augusti ../.. den andra september
- Antingen väljer man att skriva datum med siffor alt bokstäver. Man ändrar inte mitt i allt...VI LÄNGTAR INTE TILLBAKA TILL SKOLAN!!

Kom igen

Ärligt? Vakna runt 10 snåret?? Hallå halva dagen har ju då passerat!! Nu sitter jag framför datorn, måste få upp mitt feta arsle från soffan. Vi ska ju åka in till stan... Jag har kollat runt lit på nätet. Gick på på  OGIS (The Organization Of  Gambians in Stockholm) för att se bilderna från året Gambia Vecka.

Synd att sambon inte går på sånt, verkar vara roligt, inte minst för barnen. Inte för sonen har gambiansk ursprung. Men han kan bli lätt tagen för en, om man nu vill luras :)

Men jag skulle aldrig våga gå på en sådan tillställning, lilla jag? Nej nej, not my cup of tea. Vet inte varför men, jag skulle skita på mig. Så läskigt.... Men å andra sidan vill jag verkligen markera att sambon är upptagen, han har inte bara en ring på fingret, utan vi är ( för det mesta) lyckliga. Tror min "rädsla" för det okända bli bättre efter vi har åkt ner till Gambia. Jag har ju ingen aning om deras kultur. Har smakat maten, thats it!

Vilket väder, regn och blåst!

På dagens inköpslista står bara en sak, badtrosa, svart sådan, och ju mer skin den döljer desto bättre. Funderade på om man inte kunde köpa badshorts, som killarna har. Har köpte en tanktini, för att dölja min feta fula mage.

Ibland önskar jag att någon bara kan röra vid mig, och pussa mig över hela kroppen och säga du är perfekt för mig. Egentligen är det väl jag som ska stärka min självkänsla, men är såå rädd att jag inte duger för sambon. Funderar fortfarande var han var igår efter jobbet. . . .


Ska försöka bända arslet i från soffan nu, ska bara be sonen hämta kofoten :)


mottot med livet?

Fan ta allt och alla...

Hur hade det känts om jag gjorde likdant mot dig?
Du hade också blivit arg.

Ibland vill jag bara börja om... Kan man inte få spola tillbaka sitt liv?

Tyst

Middagen var en höjdare

Alla tre var knäpptysta under middagen, vi bara satt och nöjt... Så himla gott. Varför betala dyrt när man kan göra det hemma på 10 min?

Hemmagjorda tunnbrödsrullar får tummarna upp!!

Tittade på Det Okända idag (som varje söndag), denna gång var det rusligt. Fick tom ståpäls...

Vi gör oss redo för att gå och sova (Hmm), sambon ska upp tidigt imorgon. Hans första arbetsdag efter smestern och min första riktiga semesterdag!!!  *njuter*


*nattinatti* eller som Bert skulle säga Tjena Tjena -  mittbena

(nej det har inte slagit slint i skallen på mig, har börjat läsa Berts Bravader för sonen, som han fick av sina mostrar i 8-års present förra året)

Farsta C

Sambon kom hem runt 4 snåret, han var kall som attan. Vände mig snabbt i sängen, rullade in mig i täcket och sov vidare. Hade hoppas på att han hade tagit en snabb dusch, då hade vi kunnat gosa en stund. Vilka problem det var med sonen igår, han kom in till sovrummet ca 4 gånger, "får jag sova hos dig mamma",  " Jag har drömt en mardröm", "Mamma jag är mörkrädd".. Urk, men han somnade till slut, sista gången jag kollade på klockan var runt 02.20.
Runt 8.30 ringer jobbet, hoppas jag inte störde dig. Nej varför skulle du det, låg bara och sov, drömde en härlig dröm.. Ring på du!! Usch... Inget jag kunde göra åt saken, jag hade glömt bort en sak i fredags. Men hade det funnits någon på jobbet som jag litade på till 110% kunde jag ha hjälpt dem, men min nyckelkod vill jag inte ge bort till sommarvikarer. Hade någon annan kollega varit där, som tex K, G eller T hade det varit en annan femma.
Jaja, problemet får M ta hand om imorgon. Jag har semester, helt bortkopplad på jobbet from midnatt inatt... Inga mer samtal..

Vi åkte till Farsta Centrum idag, sonen bytte sitt spel mot ett spel han hade letat efter jätte jätte jätte länge  (bullshit....skitunge..)

Passade på att shoppa loss på Ur&Penn, deras sista reaspurt. Halsband för 25 kr, örhängen för 15 kr. Sambon köpte en ny klocka, denna gång med försäkring. OM ni någon gång köper en klocka på Ur&Penn ta försäkringen, annars är de ovilliga att hjälpa till, även om  man ska kunna reklamera en trasig vara utan problem! Sambon har lämnat in sin trasiga klocka 2 gånger, inatt gick den sönder igen!! Ringen runt urtavlan bara lossnar, detta är andra gången. Sista gången vi lämnade in den till Ur&Penn fick vi betala 200 kr, fick då nytt glas. Men den höll, 2 månader max!! Ska in med den imorgon. Nu får de reklamera den helt... Betalade 995 kr för den, sambon fick den i julklapp av mig.

Mötte syrran i Farsta Centrum, hon shoppade loss med Kristina.

 Nu hemma, ska börja göra middagen. Tunnbrödrsrulle med räksallad.. Mumsfilibaba...


Vill ha

Diskmaskin
Tvättmaskin
Dator
Platt tv för sovrummet
Digitalkamera
Platt tv för sonens rum
Platt tv för vardagsrummet
Dammsugare
Lergryta
Popcorn maskinDet är på Top 10 listan...


Men på högst upp på listan är ändå att få bli fru till sambon, åh vad jag älskar karln! Även om han driver mig till vansinne då och då.... Puss på dig älsklingen, vet att du läser bloggen då och då.. Det är ju VÅR blogg, VÅR familjs blogg.... Puss  Puss Puss  Fru J*****. Smack på dig

Dyrt

tittade på ny dammsugare på MediaMarkt, dryga tusenlappen... Skjut mig långsamt.  Nääh, vi får stå ut med att dammsugaren krånglar, att röret inte sitter fast helt, att sugkraften (inte min..) inte är som den brukar....

Köper inget nytt nu. Får vänta efter semestern...

Sonen råkade försäga sig imorse, diskuterade sambons namn, som flertal svenskar i vår närhet har svårt att uttala korrekt. Det blir gärna svenskt uttal, men det går fintfint ändå! Sonen sa, att han kompis hade frågat vad hans pappa hette sa han A****. Kompisen sa då en märklig version på det. Så där fick vi han, han har accepterat sambon som en del av hans liv... Vad kan bli bättre än en pappa? Jo, TVÅ!

Ska få sonen att sova, så jag kan fortsätta titta på I am Legend. Vi började titta på den, men den var ju lite läskig, så jag stängde av den (vill inte ha en unge brevid mig inatt)  Tycker faktiskt sonen är gansk lik honom, ja ja han är yngre och ljusare. Min son kommer bli en pudding när han blir stor..

Sambon är ute och slirar med sin bästis... Kanske man har tur att bli mysigt väckt i natt.... (oops did i say that)

Sug och svälj, trevlig helg!

*nattinatti*


((blir en tur till Farsta C imorgon, sonen vill lämna tillbaka sitt PS2 spel som han köpte förra veckan. Om ni minns, letade vi efter spelet med ljus och lyckta, men nu duger det inte längre *suck å stön*)


oj, någon ligger och snarkar på soffan, har sonen redan somnat? Ibland är någon där uppe med mig... Tack vem du nu är! Puss

SKHLM

Idag har vi shoppat loss i SKHLM, finare benämning för Skärholmens centrum...

I förrgår fick jag en present av min sambo, en klocka. Dock en herrklocka, försäljaren hade enligt honom sagt att det var en damklocka. Men hur som helst, vi bytte den till en snygg CASIO klocka..

Vita urtavlan

Med datum, yes!!! Äntligen... Har dregglat efter en sådan sedan ett år tillbaka... Det var jättesnällt av sambon...Trodde han skulle köpa en parfym, Insolence, men inte. 
                                              
            Guerlain "Insolence"                        Naomi Campbell "Seductive Elixir"


Får köpa den själv, det är helt ok!! Alla mina parfymer är slut. Panik köpte Naomi C`s parym, Seductive Elixir. Luktar gott, men den håller i max 5 minuter.... Synd, för den luktar gott!!
På H&M köpte jag hårfärg... Hittade "min" färg... Graderade mig genom att köpa två förpackningar, håret har vuxit ganska mycket sedan sista hårfärgnings tillfället.
VI åkte vidare till Heron City, vi åt mat samt köpte en DVD på MediaMarkt, "I Am Legend" med Will Smith.bVi gick även loss på Willys, dock tråkiga saker såsom tvättmedel, badrumspray o dyl

Ikväll ska sambon ut med en kompis, då ska jag och sonen titta på tv, i sovrummet...
Sambon hämtade sin tv, dvd och hemmabiosystem. Tv fick plats i vårt sovrum (mot min vilja!!!) Högtalarsystemet är i en hörna i vardagsrummet. Vi måst köpa två billy bokhyllor denna månad, så vi får ordning i vardagsrummet. Vi måste bara kolla igenom hur vi ska få tv förflyttade till andra sidan, tror inte att alla kablar är tillräckligt långa samt att det inte finns ett uttag, varken vanlig kontakt eller antenn, men får fixa skarvsladdar. Bäst att ringa pappa... Kanske.... Det var ju ändå jag som fick förklara för honom hur digitalboxen skulle installeras... hihihihi

Nej, ska ordna vattenmelonen...mums..

dumma dammsugare

Dammsugaren börjar krångla... Aldrig Electrolux Ultra Silence... Jävla skitsak... Hur länge har det hållt, två år eller två och halvt?

Faan ta Electrolux, gör skitsaker till höga priser...

Vill inte lägga ut pengar på en dammsugare, vi har ju semester....

balkong+öl=underbart!

Har njutit av en öl, på balkongen (sambon och sonen är inte hemma...)
Läste igenom sonens pappas dom, tog mig bara sisådär 5 månader... Alla ting har sin tid. Den var inte så "illa" som jag trodde att jag skulle uppleva den. Tolka mig fel, det är ILLA men förväntade mig en råare version.

Så nu kan jag lägga mig det bakom mig... Har pratat med min chef ang sonens pappa, så det kommer från mig och inte från någon annan som hörde det av en annan som hörde det av någon som läste domen.

Skitsamma, nu kom sonen hem. "Någon" har snott hans hjälm, trött på detta. Först mobilen och nu hjälmen.. suck...

USA eller Gambia

Vi funderar på att åka utomlands i höst/vinter...

Står mellan två val...
Priset är detsamma, nästan.
För 3 personer, 2 vuxna + 1 barn (9 år)

Gambia (Banjul)       15.500
USA (Minnesota)       17.000

Gambia 
+värmen
+vatten/hav/strand
+träffa sambons släkt/vänner

-Jobbigt att möta HELA släkten
-Kommer bli röd som en kräfta
-Sambon har nyligen varit där
-Kan inte språket

USA

+USA alltid lika trendigt
+Kan språket
+Träffa sambons bror och hans fru
+Dollarn är svag

-Kallt
-Lång flygtid
-Sambon behöver ordna visa

Vi tänker åka till England snart, så fort vi har ordnat pass för sonen och sambon  visa....


samtal med mamma

Pratade med mamma nyligen, typ 5 minuter sedan.
Hon frågade hur det var mellan mig och sambon
-Det är bra! svara jag
-Skönt! Problem har alla.
-Ja, mitt problem är att jag är envis, riktigt envis.
-Du är inget befäl hemma.
-Det vet jag med, jag är inte elak bara envis.
-Du får skylla dig själv när han lämnar dig!

ugg, lämna mig?? Hallåå.. Är jag såå elak?
Realistisk kanske.
Han har bott här i 4 år, pratar ok svenska, men för att ha bott här i 4 år så bör man prata bättre. Han ska börja på SFI. Det behöver han.  Så är det i livet, pratar man inte språket som talas i landet är det svårt att få ett bra jobb, svårare att bli accepterad av omgivningen. Så är det! Plain verklig verklighet!!

Ja, han är trög. Men hållå han är en man!!!! Män har sina brister likt som kvinnliga könet har!!
Ren fakta!!

Var tvungen att ringa upp sambon så fort samtalet med mamma avslutades.
Frågade om han skulle lämna mig, och det skulle han inte. Men han höll med min mamma att jag var elak.
Men om jag är sååå elak, varför älskar han mig då? Motstridigt... Jag är hård som person, men det är jag bara. Det skulle du också vara om du har gått igenom det jag har gått igenom. Min familj vet inte allt...
Exet mitt var mycket råare än vad alla tror... Allt anmäler man inte...


Kan säga elak kommentarer till sambon, eller elak kommentarer till andra om honom. MEN ALLT ÄR MED GLIMTEN I ÖGAT, HAN OCH SONEN ÄR DET BÄSTA I MITT LIV... DET BÄSTA....
((
ändrade planer, Åland får vänta, farfar ska få främmande från Norge, kanske nästa vecka eller nått...))Sambon hämtar sin tv som han har i sin förra lägenhet... Själv ska ut på balkongen och dricka en kall öl, Red Strip....grrrr
Sonen är ute och cyklar....


semester

jag har semester, jag har semester, jag har semester, jag har semester, jag har semester, jag har semester, jag har semester, jag har semester, jag har semester, jag har semester, jag har semester, jag har semester.....

I två hela veckor... Sedan 4 arbetsdagar, sen är det högskolan i 2 månader....Sjuk sköönt!!!


RSS 2.0