vilken valborg

Från polisens hemsida

SOS Alarm får in samtal om att fyrverkeripjäser har skjutits in bland människor. Det finns ingen uppgift om att någon person ska vara fysiskt skadad, däremot chockade personer. Patrullen som är på plats har uppgett att ingen ambulans behövs och det är lugnt på platsen.

Japp, man kan gott å väl säga att det var panik bland alla föräldrar och barn. Alla hukade sig o sprang... Vilken panik, men tur klarade sig alla.

man slutar aldrig förvånas

Idag såg jag å sonen en mamma å pappa gående med sitt barn, ca 2 år.  Mamma höll i barnvagnen å pappan gick vid hennes sida
Inget konstigt, eller hur?
Men om jag säger att barnet hade en ryggsäck på ryggen?
Fortfarande inte konstigt?
Nu da,  i ryggsäcken hade föräldrarna hackat fast ett hundkoppel...
Pappan gick alltså o höll i ett koppel som var fastspänd på dotterns ryggsäck..

Jag bara gapade, sonen tyckte synd om barnet.


Ja ja alla olika, men någon måtta får det väl vara.


ångest

har sådan ångest över en sak jag bara skjuter fram... måste få iväg 3 st gratulationskort under veckan. måste bara.. känner mig som en helt värdelös person. Så svårt är det inte, men varför är det så svårt då att komma till skotts?

attans

fick under morgonen reda på att jag jobbar ytterligare en vecka natt. Men jag ska inte klaga, det betyder 2 nätter istället för 4 dagpass.. Kan även tillägga att en av de nätter är vilande :)

Nu kanske vi hinner köpa en bil :)

så trött så trött

sitter på jobbet, klockan tickar på som tur var..

Har surfat den mesta av natten, främst bröllopssidor, men inte fan har jag blivit klokare.
Varför bestämde vi oss för att viga oss med vänner å släktens närvaro. Tolka mig inte fel, vänner å släkt dyrkar vi. Men det känns som stressen har tagit lusten ur mig. Vet hur JAG/VI vill ha vår dag, men samtidigt kommer pressen vad andra förväntar sig.
Men innerst inne tror jag inte att de förväntar sig en dag av lyx, utan en dag av roliga händelser.

Just nu njuter jag av att jag har två nätter kvar, sen går jag på dag igen. Kommer jobba kontorstid, mån-fre. Inga helger, inga röda dagar =)
Men vi har inte hunnit köpt en bil, har frågat pappa om råd. Kanske inte råd man önskade, för en kombi köper jag inte. Har övningskört med en lite Golf. Vi har en kombi volvo på jobbet som jag vägrar att köra. Och inte tänker jag köra en kombi på min fritid. Nope. Önskar att jag kunde köpa en lite clio eller Atos, men problemet med Atos är att jag knappast får ner baken i sätet. En vän till mig hade en Atos som lånebil under 2 dagar, den var såå liten ...

Radion spelar musik, hör fåglarna utanför. Ska snart ut och springa runt på området när alla kräver min uppmärksamhet. Men det betyder att dagen har börjat gry, att dagpersonalen snart kommer.. = jag får gå hem!!


Nääh nu håller jag på att krevera. Kan inte telefonen börja ringa... Undra vem som hinner först ut ..

Min blogg..

Det är MIN blogg.
Jag skriver det jag vill skriva.

Skriver jag ett inlägg jag sedan väljer att ta bort pga diverse orsaker så är det min sak. 
Innan man vet orsaken till mitt borttagande av inlägget bör man kanske inte kasta sten i ett glashus.

Om man vill klaga, varsågod! Men stå då för ditt inlägg.


osa datumet kommer snart..

Den 1 Maj är sista osa dagen .... Då är det 1 månad och 5 hela dagar till vårt bröllop.
Så här ser det ut idagsläget:

Antal utskickade inbjudningar : 29 st
 
Bara: 14 styckna har svarat!

Att hans kompisar skulle vara seega kunde jag räkna ut med *pip-pip-pip* men att mina vänner/släkt inte har hört av sig är jag lite förvånad över.
Men som sagt sista osa datumet är nästa fredag...


Planeringen går förövrigt framåt! Men vi har svårt att bestämma vad vi ska bjuda på... Och vilken sorts öl vi ska köpa in... Det blir bag-in-box vin...


reklam till barn

Trodde reklam riktad till barn inte var tillåtet.
Men likt förbannat, år in och år ut, kommer dessa erbjudande från div föreningar hem via skolan.
5 dagars friidrottskola under sommaren för BARA 1000-1200 kr... Wow som hittat!
Ok, vi har råd, men alla andra vuxna som kämpar för att gå runt månad in och månad ut. Jag har själv levt på existensminimum när sonen var mindre. Skulle jag leva på det idag och få hemma dessa lappar skulle jag gå runt med konstant ångest över att inte kunna ge mitt barn det h*n önskar.

Vet att jag mailade bitr rektorn gällade dessa lappar för ett år sedan, och då beklagade hon att skolan delade ut dessa. Men sedan dess har det kommit ut ett antal lappar, bordtennis... och nu friidrottskola.
Vet innerst inne att sonen skulle mer än gärna gå på detta men, tiderna går inte med tanke på mitt jobb. och varför ska dagens barn få allt de vill. . Han får åka på kollo det får räcka.

Det är vi vuxna som förstör våra barn, antingen håller vi i dem för hårt eller så är vi mesiga. Ibland är lagom bäst!

mamma du skämmer ut mig...

det är en fras jag får höra jämt å ständigt nu förtiden.

Vad jag än gör eller säger så skämmer jag ut min 9½ åriga son, enligt han själv.
Spelar ingen roll vad jag gör eller vad jag säger.

Mammor är pinsamma
, plain and simple...

varför försöker man ens?

Varför försöker man göra något speciellt för någon som man bryr sig om?
Man får ju bara nonchalant beteende tillbaka som tack.äntligen

Har hittat den rätta ringen, tror jag.
Har hittat en underbar klänning, men den är lite väl mycket tycker jag. Vi ska ju vigas ute, och detta är en riktig brudklänning. vit... men passar perfekt. Men vet inte
Var först inne i en annan butik, hittade en fin lila klänning. Föll för den med, men hon som hjälpte mig sa en kommentar som irriterade mig. Bara den finns kvar imorgon, men hon sa det på ett elakt sätt. Som jag skulle gå in o prova en klänning och sedan köpa den på en gång. Kanske vill prova fler...
Men vet inte rikigt. Den lila känns mer rätt, men den vita var helt underbar. Och sen kommer den passa som ett smäck, kände mig helt underbar i den.

Hade hoppas få hjälp av sambon imorgon. men han ska jobba. Visste inte att detta var MITT bröllop trodde detta var VÅRT bröllop. Vi skulle nämligen på ett mötet tillsammans imorgon, eller jag trodde att han skulle följa med mig. Men nej da, han tackade ja till att jobba imorgon, han jobbar via ett  bemanningsföretag... Så jag är INTE glad..,

vem bestämmer hur livet ska vara?

Hur kommer det sig att vissa människor bara glider på en räkmacka livet ut?
Varför kommer det sig att vissa får kämpa tills de inte orkar mer?

Varför blir livet som det blir?
Är jag glad för mitt liv, ja det är jag!
Glad att min familj mår bra, även om det är mottigt för vissa stundvis (ibland oftare än vad man önskar)
Men har vi ett bra liv? Japp.
Fattar inte att dessa i-landsproblem bara blir större å större. I fattiga länder klagar man inte över champinjonerna i matten, som man göra här. Där är man glad för maten. Tycker dagens barn är bortskämda, inkl min egen lilla snorvalp, som jag älskar till döds.
Vem kan vi skylla på ? Jo, oss. Vi föräldrar!!
Det är bara att bita i det sura äpplet och inse fakta. Det är vi föräldrar som formar vårar barn till de vuxna de kommer att bli.

Tänkvärt.

vad händer.....

Den senaste tiden har jag inte känt mig positiv till att skriva i bloggen. Ingenting har hänt, jo jag har blivit ett år äldre (opps glömde ett år YNGRE!)

Jobbar natt denna helg, lagom roligt. Vill inte. Vill vara hemma med familjen. Även om vi den senaste tiden varit lite sur å buttra hela bunten. Hemma bäst.

Jobbade natt till idag, kom hem försökte sova. Snorvalpen ställde frågor till mig hela tiden (kändes det som), sambon satt i vardagsrummet och pratade i telefonen (vardagsrummet å sovrummet ligger vägg i vägg). Det lilla minsta störde mig. Blir jätte retlig när jag är trött.

Kom i alla fal lupp, började laga middag. När den nästan var klar ringde sonens kompis mamma för att berätta att hon hade fått ett samtal från sin son. Hennes son ringde för att berätta att min son blev slagen av en kille (samma ålder). Så fort jag hade lagt på ringde sonen, helt uppriven. Jag tog på mig kläderna, slet med mig sambon. Ville inte gå ensam, om jag blev tokig kunde han stoppa mig. Kom till parken där barnen var. Letade upp killen och gav honom en jävla avhylning. Sa även ser jag ett blåmärke på hans kropp kommer jag polisanmäla detta! Och då var jag skitarg. Grabbens brorsa trädde fram och gav sin version. Sonens kompis gav sin. Det slutade med att ungen hade hållt fast min son och skrikit horunge och sånt till honom.
Jag frågade rakt ut tycker ni (pratade till ALLA barn som var involverade) att det är coolt, ballt, häftigt att kalla varandra horunge, kuksugare, din mammas hora odyl ? Tycker ni? Jag, vi vuxna tycker ni är SKIT löjliga!! Att ni inte kan prata bättre svenska!! Lär er!!
Fattar inte.. Orkar inte... Varför ska dagens ungar var vilda, ouppfostrade?
Det hela slutade med att de fick två val. Antingen är de vänner och hjälper varandra eller så pratar de inte med eller om varandra. Man behöver inte gilla alla. Men undvik varandra då!!!!

Arrgghh....För att byta ämne, sonens nintendo DS gick sönder. Laddade den under natten, på morgon fick vi inte igång den. Satt på power, skärmen blixtrar till och stänger av sig. Sonen har räknat sin pengar, tjatat till sig pengar från mig å sambon och sin mormor. I förrgår åkte vi till stan, han valde att köpa ett PSP istället (till sin mors förtjusning, bättre grafik...å spel)
Det personalen i butiken glömde berätta vara att man måste köpa ett minneskort för att spar sin spel, för det ingick inte i priset... Jaja, det fixade sambon dagen efter... Problemet löst.

När kommer nästa problem?
Hur ska vi lösa det?

sommarens plåga??

Enligt The Voice så är det årets sommar hitlåt!
Nja, jag har inte hunnit bilda min uppfattning ännu...
long gone

Tiden har bara runnit förbi. Har inte orkat uppdatera bloggen med nya inlägg.

Här kommer en kort sammanfattning

Påsken var underbar, hemma hos mamma o co på Påskafton. Åt massor av god mat! Underbart gott. Man blev så där läskigt mätt, men ack så värt allt!!
Ungen åt godis så det sprutade ut från öronen. Vi åkte på fredagen och handlade mat på Coop, vi passade på att även köpa MASSOR av godis. Nästan 2 kilo. Efter någon dag var skålen tom!!!
Oj hur hände det!

Jo, när vi var hos mamma passade de även på att ge mig o sambon våra födelsedagspresenter! Blev lite chockad, hmm väldigt chockade. Vi fick presentkort på ticnet, samt en middagspeng! Syrrorna ska under vår kommande utekväll passa skitungen .... Längtar såå!!!

Ja vad har mer hänt?

Livet har bara rullat på! Som vanligt alltså!
Har fått iväg hindersprövningen, dock lite senare än vad jag trodde. Postade den i måndags...

Nej nu ska jag ta hand om min tjantande unge. Det är synd om honom nu förstår ni. Hans nintendo DS har gått sönder, nu har han svårt att välja om han ska ta sina sparpengar för att köpa ett nytt nintendo ds eller PSP.
Vilka i-landsproblem.
Men det är synd att hans nintendo gick sönder, han har bara haft den i 1½ år.
Skärmen bara blinkar till när man sätter igång den, lika fort stängs den av! Snopet...Surt


hindersprövningen

har jag fixat idag. Nu ska bara sambon skriva under..

Men vågade inte ta steget fullt ut och skriva ut blanketten om namnändring.
Har inte riktigt bestämt mig.
Bara ta sambons efternamn eller ha dubbelt (mellannamn + efternamn)

Men nervöst är det nu.

Måste måste fixa klänningen snart, lite svårt men måste ordna.

shit pannkaka

Jag hittade mitt första stickelhår igår....
Läskigt...

Hann!!

Klarade av nästa alla mina ärenden igår.
Sov, gick till läkaren, hämtade körkortet och köpt mat på Coop.
Madagaskar 2 såg vi idag..

Igår var vi på Willy`s och handlade lite mat för ca en vecka framåt.
Köpte ingen kyckling eller falukorv även om detta var extremt lockade. Vi brukar alltid äta kyckling minst 2 gånger i veckan. Nu minns jag inte senaste gången vi åt det...


Klockan är sent , vi har tittat på Robinson.
Är lite småhungrig. Hör att sambon håller på att dona i köket, ska joina honom =)

Imorgon ska vi åka till mormor å co. Längtar!!!!!jävla skit skola

Såg en lapp från sonens skola idag. Gäller fritids under sommaren. De åren sonen har gått på skolan har fritids varit tillgängligt hela sommaren.
Men i år har de fått för sig att man ska under två veckor låta våra barn vistas på en annan skola.
Ligger denna skola i närheten? NEJ...
Visst vill man gå får man räkna med minst 25 min! kanske 20 min utan barn.

Varför kunde inte skolan meddela detta lite tidigare, så att föräldrar, som tex jag kunde lagt min semester just under dessa två veckor? Men ojsan, det går ju inte heller för vårt jobb har två olika semesterperioder, brytdatumet är precis slutet av första veckan då fritids är stängt...
Sitter i en jävla rävsax? JAPP
Glad? NEJ

Trött på allt.... Igår fick man en utskällning av en ilsken lärare och nu det här.
Måtte vi hitta en ny större lägenhet i ett annat område, nu är måttet rågat!! Jag ger upp, vill skolan bete sig som skit. Varsågod, men det får de göra utan oss!!

borde-kanske-göra-lista

idag fredag bör jag göra dessa saker/ärenden:

1. Hämta körkortet
2. Köpa middag på Coop
3. Mysa med sonen, ska se Madagaskar 2.


Andra saker jag vet att jag ska göra idag är
1. SOVA
2. Läkarbesök på eftermiddagen

öhh???

Var inne på bostad.stockholm´s hemsida för att se om det fanns några fyror som skulle passa oss, samt vi skulle ha en chans på. Men kammade hem noll.
Sökte då på treor, lite närmre stan :)

Stötte på denna, men ärligt får man skriva så här??

((3:a på 80 kvm, dusch (badkar saknas), dubbla balkonger...))


Hyresvärden godkänner ej barnfamilj till denna lägenhet, då lägenheten är olämplig för barn.
Hyresvärden godkänner max 2 personer i hushållet.
Lägenheten är en etagelägenhet med två ingångar, två balkonger och två öppna spisar.Kan tillägga att lägenheten inte var i innerstan, utan i Hägersten, privat hyresvärd.....

gjort bort mig...

gjort bort mig totalt. Förtjänade utskällningen jag fick, men tyvärr verkade det vara hennes huvudsyfte med samtalet inte för att informera mig om skolans upplägg.....

jaja, har nu svansen mellan bena men är lite sur ändå...

Läsnyttigt!!

Läs denna blogg,
Fattigbloggen - Går det  att leva på socialbidrag?
har under natten läst varenda inlägg.
Intressant !

Klart!

Körkortet har kommit!

Nu är min resa över !!!

Känns så jävla skönt, men än har jag inte kortet i handen.

dags att börja ta tag i det hela

Bröllopet har legat lite på is under min intensivkurs för körkortet. Men nu är det avklarat och det är redan april månad. Cirka 2 månader kvar.. wieee... Så det är dags att sätta igång igen...

snart över..

Sitter framför datorn, det är lugnt på jobbet. En glad nyhet är att jag inom kort (kanske en månad) kommer gå över på dag igen, det känns roligt.
Speciellt med det nya schemat, tycker man bara jobbar å jobbar. Inte för att dagschemat är mycket bättre, men då ser jag i alla fall sonen å sambon lite oftare.
Denna vecka känns ok, jobbar bara en natt till.

så trött på allt

Sitter på jobbet, vill bara hem. Känner mig bara bekväm hemma. Kasta av sig kläderna å dra på sig myspyskläder, lägga sig i soffan eller sängen å glo på tv. Har jag fått vår-deppan?

Idag kom det postaviet jag har väntat på, mitt körkort är redo att tillhöra mig... Men men, så klart kom den inte till vår vanliga postutlämning, utan till posten företag. Nu får jag knatta en jävla lång väg dit, för inga bussar passar posten.
Så jag kan inte hämta ut kortet förren på fredag, vilket suger fett!!!

RSS 2.0