nu kommer maj!

Vet de fan va alla på jobbet tror om mig, jag är glad!!
Det brukar jag oftas vara, men känner att det är lättare nu. Jag går och ler hela tiden, skämtar med alla och allt.
Livet är enklare nu när allt omkring sambon är fixat! Ska hämta honom på Arlanda nu på onsdag.
Fick en semesterdag, samordnaren sa att det var okej om det var för vakthavande sa ja. Men tog ett tag innan jag fick tag på honom, han snurrade ute på området. Men efter någon timme, fick jag ett svar, självklart fick jag ledigt!! Ibland har han sina goda sidor. Fick tom nya handskar! äntligen, på tiden.

Så här kommer jag jobba närmsta tiden.
Tors-Fre ledig
Lör-Sön jobbar
Mån-Ons ledig
Tors-Fre konferens

Underbart!! Men när man jobbar denna helg, dvs ledig två dagar innan och två dagar efter missar man ganska mycket på jobbet.  Men det är bara att digga läget, helgpassen är ganska långa, jobbar totalt 22 timmar.

Ska mysa med grabben, vi tittar på Spiderman 3. Har sovit första 45 min men nu är jag vaken.
Orkade inte gå till brasan, det är trist väder, regnar och kallt! Orkar inte, vill inte... Lyckades övertala grabben att vi är hemma och gör något annat.. Så nu är vi lite gottigottgott. Naturgodis... Vet ni vad? Jag åt ingen cambridgepåse idag till middag, har lite ångest över det. Och sitter och äter (natur)godis nu... Men va gör man inte på en dag som denna??

Morgon är en latdag, ska sooova lääänge...

*natti natti*

skitsamma

Börjar bli en van bloggare nu.
Det känns inte naturligt att kalla sonen för gullefjun, det är ju min son... grabben...
Hjärtat, är jag sur på han, så inte fan är han hjärtat. Men han är alltid min sambo/fästman... gubben....

sorry att jag har varit krånglig i mina namnsättningar på familjen... men hädanefter så kommer jag skriva naturligt..


Men jag är pärlan i familjen... asgarv...


tårar

Pratade med sambon... Frågade grabben, vill du vara i skolan (onsdag = gympa=han älskar) eller följa med till Arlanda och hämta A?
Han fick lite ångest, vill vara med på gympan men men..
Efter ett par sekunder, "mamma, jag saknar A" och tårarna rann ner för kinderna. Tog honom i min famn, och han grät ett tag. Men jag lovade att inte säga något till A.
A, om du läser detta, eller någon annan som känner oss, säg ingeting till grabben min. Han har öppnat sig, det är inte ofta han gör det.

Gud va jag älskar min älskade son!!

förlåt

Det blev lite fel i mitt förra inlägg...
Vanessa är min syrra med...
Såg nu att det såg jättekonstigt ut...
Sorry Vanessa.
ÄLSKAR DIG,

ÄLSKAR ER BÅDA!!
KRAM O PUSS FRÅN ER STORASYSTER!!

Ny dag, nya problem

Ännu en dag har passerat. Grabben ligger redan i sängen, jag sitter framför datorn, ajajbaja.
Jobbet förflöt bra idag, inga större problem. Hjärtat har varit på ärenden hela dagen, måste vara jobbigt.
Syrran har fått sommarjobb på hemtjänst, superbra! GRATTIS!
Tack Vanessa för ditt fina inlägg på bloggen. ÄLSKAR DIG!

Imorgon är det sista dagen innan ledigheten, jobbar dock lör-sön, men de dagarna brukar gå fort  förbi. Mindre perosonal, men roligare. Bara det inte blir trubbel.. Är det fint väder kommer vi få fullt upp, det betyder att dagen går fort förbi.

Nope, ska njuta av lugnet innan det är dags för mig att sova. Ska upp lite tidigare imorgon än idag. Börjar kl 08.00, så klockan kvart i sju måste vi gå hemifrån. Men vad gör man inte för pengar. *skratt*

natti natti

ärligt...

Hjärtat, vad är ditt svar??



elvis 3

28 april 2008

Denna dag har varit helt underbar. Med ett stort leende hela dagen, men samtidigt en oro inför framtiden.
Sambon har fått klartecken att komma hem igen efter en längre tid borta från oss. Tydligen hade ärendet fått ett beslut i fredags, men självklart glömde jag ringa den dagen pga stress på jobbet, tidsbrist! Första dagen under hela perioden ansökan har varit i Sverige, typiskt?? Men idag när jag skulle ringa för att se om de hade utsett en handläggare, för enligt assistenten i ett samtal under torsdagen skulle detta ske idag. Men att jag skulle ringa på tisdag. Men jag kunde inte vänta, jag ringde under min lunch. Ärendet är klart säger hon på upplysningen, min respons var, vaddå klar? Har vi äntligen fått en handläggare? Hon svarade lite fundersamt, Nej, ni har fått det beviljat. Motfrågade, fått en handläggare?. Hon svarade glatt, nej hela ärendet är klart. Han får komma hem!.
Rabblade upp hans personnummer, och frågade, har han fått sin ansökan beviljad? Ja, han får komma hem igen.

Oj oj, va glad jag blev. MIna arbetskollegor undrade vad jag höll på mig, tårarna föll ner från mina kinder. Glädjetårar. Var inte alls beredd på att vi skulle få ansökan bevijad, räknade inte att få ett svar förren nästa veckan, vi har inte ens fått en handläggare. Berättade för kollegorna som hade samlats i rummet,  att allt är bra! De har inte vetat om allt, men de fattade vad allt handlade om när jag ringde sambon. Du måste åka till ***** nu och hämta din stämpel och sen komma hem till oss, din familj igen! Tror han grät, lät så..

Han ska idag åka till grannlandet för att få sin stämpel imorgon bitti då ambassaden har öppet. Och på onsdag boka en biljetten hem, till nästa onsdag.

Så himla glad, kändes om ett ton bara försvann från mina axlar.
Men vad händer nu, tänk om vi har vuxit ifrån varandra? Tänk om, tänk om. Usch...


JA!

Sambon kommer hem denna eller nästa vecka..

Ärligt?

Whitney Houston och Ray J (Brandys bror). Whitney och hennes fd man Bobby Brown skildes förra året, de hade då varit gifta i 14 år. Ray J var 11 år när de gifte sig. Kärleken är bild?? nja, kanske...
Hon är nu 44 år och han 27... Ray J har försökt att få sin sexvideo med Kim Kardashian (dottern till försvarsadvokaten som hade bla OJ Simpson som klient) Självklart finns delar av video ute på youtube.com, om man är nyfiken. Kan ju inte förneka att Ray J är snygg. Men vem fan spelar in en video och sedan försöker sälja den till resten av världen? Han är inte den första som gör det, och kommer inte vara den sista heller. Undrar vad hans mamma säger. Hon är ganska strikt kvinna. Brandy fick ju inte visa magen i hennes musikvideor... ajjabaja Ray J..

ray j o kim Ray J och Kim

ray j o whitney Ray J och Whitney Houston

söndag ska man använda till att vila, eller?

Började dagen med 1 timme hårt träningspass, spinning.... Fy faro va jobbigt, men så jävla skönt. Har du aldrig testat, gör det !! Spinnade med syrran. Efter det så skyndade jag mig hem till grabben, vi skulle ju in till stan, han ville köpa ps2 spelet han inte fick igår. Han satt o räknade sina pengar igår, 200 kr i småmynt samt några sedlar.
Passade på att köpa en ny duschdraperistång samt en nagelfil... Ska fixa naglarna ikväll, tror jag, om jag hinner med det.
Syrran kommer ikväll.... najs bajs... mycket trevligt
Hur som helst,  grabben var tvungen att städa sitt rum innan han började spela ps2, han var jäkligt snabb på att säga till mig att städa allt annat. Rättvis fördelning?. Så nu har jag slitit i 2 timmar. Ser skitfint ut. Lite doftljus utplacerade, från Yankee Candle (rekommenderas varmt, finns MÅNGA  företag som säljer dem...)

Så nu sitter jag här framför datorn, hemmet rent o fint. Luktar gott, vad mer kan man begära? Lite hett sex skulle inte vara så fel, mys... Men det går ju inte när sambon inte är hemma... Skulle göra vad som helst att få spendera en natt med han, behöver inte ens en natt, en timme räcker, jag är inte så kräsen. Bara kåt som fan. ....

Söndagen börjar komma till sitt slut, måndag imorgon. En ny arbetsvecka. Börjar dock mindre bra. Ska upp runt 04.00. Måste ta första pendeltåget som går kl 05.21. Det betyder att jag måste gå hemifrån kl  05.00, senast 5 minuter över. För att jag ska kunna gå i lugn o ro. Vill inte börja stressa det första man gör....

Nu måste jag kila ner till Tempo och köpa smör till morgondagens frukost annars får sonen och syrran spader.

bilder från lördagen

529716-22 Kungsan

kungsan 2 Kungsan

kungsan 1 Kungsan

image28Örhänget jag fick av K.


telefonplan Äntligen hemma.. snart

lönehelg

Varför åkte vi in till stan när det är som mest folk ute o snurrar?

Vaknade sent, ajjabaja, hoppade in i duschen och käkade sedan frukost. Latade mig lite innan stressen kom sakta till en. Vi skulle ju in till stan för att träffa en arbetskollega/vän K, för att äta glass i Kungsan.
Efter lite panikartade shopping, så träffades vi i stan, jag, grabben och K. Gick ner mot Kungsan,köpte glass och satt oss ner för att njuta i solen. Men ack va vi fick fel. Solen gick i moln och himmeln öppnades sig. Vi bestämde oss att vandra vidare mot Gallerian för att hitta ett catè, lättare sagt än gjort. Men tillslut hittade vi ett, ett fönsterbord (nästan). Då såg vi hur det bara öste ner..Glömde bort, fick en lite födelsedagspresent av K, ett par örhängen. Passade mig perfekt! *tackar tackar*

Vi fikade en stund och sedan tröttnade grabben, vi skildes åt och vi gick mot Åhlens. Paff, grabben blev sur, fick inte ett ps2 spel, slutade tvärt att prata med mig. Hängde läpp... tyst blev det, kan man klaga, nja.. kanske inte...
Köpte lite mer på Åhlens, bla smink. Måste hålla hårt i plånboken. Men jag fick alla fall tummen ur röven, och inköpte en långe-jan på Clas Ohlson när vi var o snurrade i Gallerian med K. Så nu hänger kökslampan centrerat över köksbordet. Nog om det, låt mig fortsätta om vår dag. Tog min lilla sura tysta grabb och gick mot tunnelbanan. Tåget kom ganska snabb.

I Slussen stiger en man på, eller rättare sagt staplar sig framåt. Full o äcklig. Kan tippa på att han var från Tanzania eller i de trakterna. Gamla som attans (hade kryckor), gula/bruna äckliga trasiga tänder.

Han- He smart (pekar på grabben)
Jag- hes very clever.
Han- good
(nu lutar han lite på mig.. äckel )
Han- where do you live?
Jag- I live *****
Han-Thats nice . (han hälsar på mig, med handen.. äckel)
Han- we met another day?
Jag- No, am married
Han- it dont matter
Jag- Yes it does
Han- Why everybody they say they married?
(vem skulle inte det, när han frågar om man ska träffas??)
Jag- I dont know
Han- We meet anyway?
Jag- No, I respect my husband. I dont want to meet you.
Han- Why everybody say that? I dont ask if you married. I dont care (blev lite hotfull i sin ton)
Jag- I dont know, Iam not them. Am me.

Och han går av... vilken stank, hans tänder
Ett par som sitter på andra sidan, mannen säger är allt bra? Jag lyssnade, i att fall... Så du vet...
Tackar! Jättesnällt av han, om han bara visste ..... mooohaaaa.....
Bra att det finns omtänksamma personer, med civilkurage....

Klev av vid vår station, grabben pratar fortfarande inte med mig...
Kom hem, fixade lampan. Sprang ner till tvättstugan innan vår tvättid skulle avbokas... Hann precis.

Kom hem, fixade sen middag, runt 21 snåret. Har suttit framför datorn sedan dess. Grabben sover på soffan.
Jag har pratat med hjärtat mitt.

Sitter med ett glas vin. najs...

Imorgon blir det spinning, snabbis in till stan (grabben har räknat sina pengar och han har råd att köpa ps2 spelet själv!).
Sedan hem och vila upp inför kommande arbetsveckan..
 
Mina kinder är varma, vinet har gjort sin verkan.

natti natti

poem

Can't help myself, I don't wanna be with nobody else. I don't wanna leave my baby's side and I don't wanna kiss another guy. I'll pass any test, cause nothing in this world or in the next, could make me second guess. Could make me change my mind, could make me not protect what I'm feeling inside. Hear me, this is for my baby, there will never be another. There's so many ways I love you and that's just for the record. I need you, I can't wait to see you, I so love when we are together, can't nobody do it better. I can't be perfect, no one is flawless. But rest in mind, I'll be there through the good and the bad and the ugly and worse, so if it's something that you're lacking, go and tell me first. I don't wanna go to sleep cause I don't wanna miss you. This is a team and I love my position, lead me anywhere, I'll go with you there. Cause I'm smart enough to know that this is a good thing, please believe it.And I'm smart enough to stay right where I belong and I'm faithful enough to know that this is meant to be and if it's not, the don't speak. Don't ruin it, let me dream just for awhile.

Med hjälp från J. Sparks.


Elvis o hans Hedvig.

Jag bara älskar Elvis..... Kärlek på topp.... Det är jag o hjärtat, lika tokig o knasiga.


förändringar

 Gårdagen gick snabbt förbi, men jobbig var den. Om man säger kortfattat, det var INTE min dag på jobbet igår.
Syrran var hemma när jag  kom hem. Hon hade ont i huvudet och jag var helt slut. Hon hjälpte mig att ändra bloggen, eller rättare sagt försökte. Vi gav upp efter ett tag... Det är inte lätt...
Somnade som en lite bebis...

Imorse, fredag klev jag upp tidigt, kl 05.20 för att bara klä på mig och sminka mig. För att sedan springa till bussen, hann dock med en kopp thè på stående fot innan jag lämnade hemmet.
Tillbaka till jobbet, i tron på att dagen skulle bli bättre än gårdagen, tji fick jag. Men i slutet av dagen hade vi kollegor jätteroligt ihop, skrattade och skojade. Det var så lugnt, halva styrkan kvar på plats medan den andra halvan hjälpte vår systerfilial. Hann med massor av pappersgöra... Men är jag en lparagrafryttare? Har aldrig sett mig som en, men sedan försöker man kanske försköna sin bild av sig själv. Jag gör bara mitt jobb. Men ibland undrar man vad man gör fel, för alla andra klara av det så glant. Skitsamma.

Nog om mig. Trött på att vara utan hjärtat, han behövs i familjen nu, snaran börjas dras åt. . . Vi båda börjar kipa efter luft, stressen börjar gnaga sig allt längre in under skinnet. Om vi har riktigt förbannad tur så kanske vi får reda på något innan valborg  *håller tummarna så hårt att de blir blåa*

Idag fick vi/jag reda på att gullefjun har fått en plats i en ny skola, det är inget beslut jag vill ta själv. Men det börjar ju gå bra för honom i skolan nu. Måste nog ge det lite mer tid. För er som inte vet så har han inte haft det lätt i skolan, återkommer med ett inlägg om detta senare.

Nej, nu ska vi plocka fram lite gottigottis för kvällen. Gullefjun tittar på Yu-Gi-Oh! på cartoon network, själv hade jag hoppas på något bättre. Men man är ju i underläge ibland. Han är ganska irriterad att jag har suttit framför datorn (red.anm försökt att fixa denna bloggs utseende) så jag vågar inte klaga på hans val av tv-kanal.

Måste köpa comviq amigos, ska ringa och säga god natt till hjärtat mitt.

natti natti

HAPPY BIRTHDAY!

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Hjärtas födelsedag.
*hurra hurra hurra hurra *



jag saknar dig...


2008-04-23

Nu är dagen snart slut, ska lägga gullefjun, titta på Barnmorskorna och halva Greys Anatomy.
Hoppas bara gullefjun inte ger mig gråa hårstrån ikväll genom att tjafsa vid sängdags. Ska upp med tuppen imorgon, måste åka hemifrån runt kvart, tio i sju. Om jag inte minns fel, måste dubbelkolla med sl.se.
Syster kommer imorgon efter skolan, hon ska sova här. Jag börjar tidigt på fredag, kl 06.30 pip....
Hoppas jag hinner hem imorgon torsdag i tid då vi ska försöka köra ett pass SatsBox för första gången...



Imorgon är en är en alldeles otrolig unik dag.... Fortsättning följer... *gaaahhh*


natti natt.............................................

coolingen

image19




strömavbrott

Vi vaknade utan el... Inget fungerade, vi kunde inte fixa ordning frukost. Gullefjun fick inte sin o`boy och jag inte min shake. Men vi visste att detta skulle hända, el-killarna skulle fixa något i källaren, vi har haft stambyte vilket är klart sedan en tid tillbaka.

Efter några timmar så var vi båda rastlösa, tog en promenad till centrum. För att komma ut..... Vi köpte en varsin glass och traskade hemåt igen. När vi var tillbaka hemma så hade vi fått tillbaka elen... YES!!

Nu segar vi. Gullefjun ska till skolan imorgon och jag till jobbet.. Skönt att komma tillbaka till vanliga vardagen igen. 2 dagar och sedan helg... lööve it... Löningshelg också, jag ska tvinga in gullefjun till stan med mig. Måste köpa en sk långejan till kökslampan, så den är centrerad.... Har irriterat mig på lampa sedan vi köpte den, typ ett halv år sedan. Men det är det enda vi ska köpa, måste vara rädd om pengarna..... Har ännu inte fattat att vi i hemmet bara har en lön och inte två.... Old habit dies hard.... or what do you say?!??!

Missar så mycket.

Hjärtat du har missat så mycket.

Första glassen...

image9



Blommorna som har tittat fram


image13

image14

ännu en dag har passerat

Tänk vad vissa dagar bara flyger iväg..
Som denna, fortfarande hemma med gullefjun. Hans förkylning är dock bättre men inte helt ok än! På torsdag ska jag till jobbet igen, hoppas jag!! MÅSTE MÅSTE jobba... Men det är mysigt att vara hemma med gullefjun, titta på film och bara vara. Inget av de vanliga måste-göra saker, inga måsten, stressfri.... najs

Kom iväg på bodypump idag, sköönt. Helt utpumpad, träningsvärken kommer garanterat imorgon som ett brev på posten. Men den är så välkommen så... Tycker synd om tjejerna framför mig under passet, tog tunga vikter och kämpade för allt de hade. Hörde hur de pratade i omklädesrummet, kunde inte undå  vi hade skåpen brevid varandra. Tydligen deras första gång på bodypumpen, fy faro va träningsvärk de kommer att få... *asgarvar*... De pratade även om vilket ställe skulle fortsätta träna på, den vi var på eller den i Heron City.

Jo måste berätta hur jag skämde ut mig på sats idag.. skämde ut mig kanske är ett starkt ord, men klumpig var jag till max i alla fall. Ombytt o klar, ska gå o pinka innan, går precis ut från toaletten, kommer på att min biljett ligger kvar, ursäktar mig och smiter förbi en som vill in.. *pinsamt* Tar biljetten ska gå ut från omklädesrummet, då tappar jag min nyckel efter den hade på något sätt fastnat i dörrhandtaget. (sitter fast i en gummisnodd).. Den ramlar ner, och självklart ska MASSOR av människor ut precis då... *aarrgghh* Ursäktar mig och plockar upp den...  Va är med mig? Som bambi på is.... En känsla som återkommer mer än normalt, om man är mig vill säga...

Nu sover gullefjun på soffan, thèvattnet är hett... Vill njuta en kortis framför tv:n innan jag kryper ner i sängs och läser vidare på en superbra bok, Livets skafferi av Alexander McCall Smith. Den femte i serien om Mma Ramotswe och hennes Damernas detektivbyrå. Undrar om hennes fästman får arslet ur vagen och gifter sig med henne under denna bok. Men så seg den karl (hmm, som mer parten av de afrikanska männen är..) så kommer detta inte att hända.

Nu kom jag och tänka på att jag olika typer av böcker, gillar damernas dektivbyrå men är absolut förälskad i Harry Bosch och hans liv som nu pensionerad polis, en serie av Michael Connelly.  Har alla hans böcker som är till dagens datum utgivna i pocketform. Vägrar köpa en bok med samma innehåll för dyrare pris, samt jag tycker om pocketböckerna. Enklare att ta med sig.... Det är något speciellt med pocket. Me like alot....

Nej ska njuta av en kopp thè och titta lite på plåtburken.

good night...

Jag, Fru Fyrklöver är en dålig människa.

Känner mig lite kluven. Känner mig som en svikare, tjallare, ja name it. Men å andra sidan känner jag mig bra, hjälp kanske finns att få.
Det gäller en granne. Som inte kan sköta sitt  boende för 5 öre. Vi få hålla andan när vi går till eller från lägenheten pga stinken. Igår höll gullefjun på att spy. Vi måste bara flytta....
Idag tog jag upp luren och ringde StockholmsHem för att påpeka problemet, de skulle besöka honom snart. För det ser ut som fan hos honom, har ett par tillfällen gått in till honom  för att hjälpa honom med div grejer. Går inte in om jag inte måste! Dörrkarmen är svart av smuts!

 För att komma till vår lägenhet måste man passera hans. Så igår när vi sprang för våra liv upp till vår lägenhet luktade det som (varning!) bajsblöjor-kiss-pipa-stekt fisk lukt..  Ingen höjdare må jag säga. Den senaste tiden har han börjat steka fisk, är jag i hallen känner jag lukten. Luktar faan....

Hoppas att stockholmshem säger att han måste ordna hemhjälp från hemtjänsten. Han behöver den hjälpen. Han är jätterar och snäll. Men fortsätter denna stank kommer vi flytta. Luktar det inte bajs-kiss-stekt fisk, luktar det JÄMT pipa, för han röker inne. Så fort han öppnar sin dörr väller röken ut. Inget skämt! Lovar!!

Hoppas detta löser sig snart och på ett bra sätt för grannen!!

bestäm er för f*n del 2

Nu har jag pratat med assistenten till handläggarena. Japp, de har 6 månader på sig för att utreda ett ärende. Och hjärtats kom in under januari, så tre månader kvar.

Hon sa även:
MEN vi ligger före i planeringen, så nu håller vi på med ärendena från januari, om du ringer mig vid månadens slut, så ska jag kolla upp hur det ligger till. Handläggare kommer att finnas då, förhoppningsvis..

JIPPI.... Ringde hjärtat, väckte honom dock, men han vart inte ledsen för det... Fick ju en god nyhet och hörde min ljuva stämma. "Jag har en bra nyhet men inte jättebra".....Tolkningsfråga, hade jag sagt bra nyhet, skulle han tro att det var fritt fram att komma hem....

*puuhh*


wii

nej pratar inte om Nintendo Wii (som gullefjun tjatar på konstant, som även hans mor vill ha...vill vill..)
utan wii.... Jag känner mig glad, fri och pigg. Har nämligen kört två olika pass på sats. Först Spinning, 30 min, gult pass och efter det SatsCore. Lite för kaggen o ryggen... Ringde hem o kollade att allt var bra med gullefjun, han var ensam hemma. Och allt var bra, då tänkte jag "ska jag".. Om jag ska, japp.. Satt mig i bastun i ca 5-10 min. Hur skönt var inte det.. Helt jävla underbart!!! Kunde ha suttit där längre, men ville hem...

Jag behövde träningen och bastun idag, dagen har varit mild sagt konstig. Hemma med gullefjun, han är super dunder förkyld. Och ringt ett antal gånger till verket. Det visade sig att hjärtat inte har fått en  handläggare, "handläggaren" de sa förut är ingen handläggare utan en assistent till handläggarna på avdelningen. Så okej...Ringde växel och frågade vilka telefontider personen ifråga hade, och vilken position/titel hon hade. Tveksamt svar, hon är assistent men tar hand om ärenden. Men det verkade minst sagt luddigt svar, telefonisten lät väldigt tveksam. Ringer henne imorgon. Men upplysningen är så snabb att påpeka att handläggningstiden på ett ärende är 6 månader.
Enligt deras hemsida är det MAX 6 månaders handläggningstid om ärendet kräver mer, för tex olika information mellan sökande och referensen.

Från deras hemsida:
Det tar normalt inte mer än sex månader från det att ansökan lämnas in på ********

Det kan ta längre tid om

  • ansökan behöver kompletteras
  • det krävs DNA-analys för att fastställa ett släktskap.

Så varför ska de jämt envisa med att påpeka dessa 6 månader, "ärendet kommer inte få en handläggaren förren det har gått 5 månader" Menar de allvar att ärende ska bara ligga och vänta in 5 månaders dagen?? Ett skämt!
28 april har det  gått 3 månader för oss, alla papper är inskickade. Allt finns hos dem. Menar de på största allvar att ärendet ska ligga hos assistenten för handläggaren/handläggaren, eller vem fan det e` i 2 månader till???

Nu ska vi inte skriva F-A-N på väggen. Men bådar inte gott, hjärtat trodde att det var hemfärd nästa vecka. Men det verkar inte hända.. *hm, näsan upp i vädret* spyr galla....

Skit samma, får ett bättre och vettigare, förhoppningsvis, imorgon bitti.

Har just hällt i mig en cambridge drink, ska njuta av en kopp thè.  Me like alot. Påminner om min barndom hos mormor. Vet inte varför, hos henne drack vi varm choklad med rostade mackor varje kväll man var hos henne. Det var ofta jag och mina kusiner ,Malin (som fick en son igår) och Åsa. Var tog den tiden vägen? *swisshh*


Hoppas att min son kommer få samma lyckokänslor när han blir äldre om sin mormor/morfar som jag får av mina...


Nej, ska njuta av min kopp thè och gossa med gullefjun.. Men det är inte så trevligt, snoret rinner och hostar... Men vi får improvisera... najs bajs..



bestäm er för f*n!

Antingen är man assistent till handläggarna eller så är man handläggaren. Vilket är M.R? Ingen som kan svara på den frågan förtuom hon själv, och hennes telefontid är 08.30-09.30. ggrrrr..
Får ringa imorgon



Undrar om de är sega bara för sakens skull. De har faktiskt 6 MÅNADER PÅ SIG!!




Vi är frustrerade, ledsamma och trötta..

Frimärken

Hjärtat skickade en födelsedagspresent till mig från Gambia. Helt otroligt hur många frimärken det krävdes!! Men å andra sidan vara alla bara av de lägre valörerna.

                                                              

Gratulerar..

Min kusin Malin och hennes man, Ola har idag fått en liten pojke. Tydligen, enligt vår mormor med kejsarsnitt.

Gratulerar !!!

vår kissemiss

Damer och Herrar låt mig presentrera familjenFyrklövers fyrbenta älskling, ZOMBIE!

image4


vårfin söndag

Vilket väder det har varit idag, helt underbart!
 
Vaknade av att gullefjun vaknat och krävde min uppmärksamhet. Han har snarkat hela natten lååång. Han mår inte så bra. Sms:ad syrran för att meddela henne att jag inte skulle spinna idag, ville inte lämna Jay ensam, inte när han har feber. Sen mådde inte jag på topp heller. Kl 13.00 var det bara att dra sig till tvättsugan för att tvätta. Slängde in tvätten, 30 min senare klart! Hem med den våta tvätten. Resten av dagen bara rann iväg, lagade fiskbullar ( i hummersås såklart!) med bulgur. Hade inget ris hemma, orkade inte gå till tempo. Bulgur ska vara nyttigare än ris, så det är väl bara positivt!!

Nu sitter vi båda framför plåtburken och glor på något program på tv6, med han som var programledare för ett "ring in, svara rätt och vinn" typ program. De undrade hur man kan äta oxsvans, ja det undrar jag med.. Samma som lever. blää... Mitt hjärta äter detta med nöje! Trevligt för honom. äckel päkel.... (älskar honom ändå...)

Väntar in premiären på ett nytt program, Sanningens ögonblick, på kanal5..

killivippen

I want I want I want

Den hår vill jag ha över sängen, tyvärr finns artisten i usa. 
Det går att beställa den. 


image1



***dUkTiG fLiCka***

Dagen började segt, gullefjun gick upp tidigt. Han är snäll så han lät sin mamma sova lite längre. Magen kurrade, bara gå upp o göra frulle. Gullefjun var hungrig me`. Slappade sedan framför tv/datorn. Gullefjun framför sin tv o spelade PS2.

Klockan tickade fort, gullefjun skulle på kalas kl 14.00, så fick springa ner till tempo för att handla ett gratulationskort. Pengar är bättre, då kan barnen köpa de det önskar, inte vad vi tror de vill ha... Lämnade av honom kl 14.00, de skulle vidare till stan, spela cybertown. Laserfight, najs...

När gullefjun var borta passade jag på att vara en super uber duktig flicka...sTäDaDe... hela lägenheten, ja nästa, sket i gullefjuns rum, det är hans ansvar... Dammsug och svabbade. Fixade nya gardiner i köket. Fixade garderoben, nu när hjärtat är på ingång. För  vi har en liten kika, katt, som älskar att sova i garderoben när hon får (dvs när hjärtat inte är hemma). Och då passar hon på att sova på HANS kläder... Inte mina...(snäll katt...snäll katt)

Kl 17.50 kom gullefjun hem. Glad som fan. Nöjd med kalaset. Lite små rädd för lokalen på cybertown, första gången han var där... Satte sig direkt o började spela PS2. Men vilken hosta han hade fått...

Nu, kl 22.40, ligger han och sover på soffan. Han hade 38.3, så han är inte i toppform.
Och jag måste jobba nästa vecka, har inte råd att vara hemma, vill inte heller...
Har saker på jobbet jag måste göra..

Hoppas alvedonen hjälper honom att sova hela natten. Och självklart får han sova hos mig, mamsen!! En sjuk pojke ska inte sova ensam. Jag vill inte sova ensam heller, ensam i en stooor säng... Så nu får jag en ursäkt att sova med gullefjun... 8 åringen vill nog snart inte sova i samma säng som hans gamla mamma...



god natt med er..

Hypotetisk fråga

Någon i din omgivning är i en relation där det finns inslag av misshandel i.

Skulle du agera om det var din dotter/son, syster/bror, kusin, vän, kollega, arbetskamrat, klasskompis mm?
Skulle du med handen på hjärtat hjälpa henne/honom?
Om personen kom till dig, efter ha lyckats lämna hemmet efter en het diskussion med sin vän/sambo/pojkvän/make/maka, och bad dig ringa polisen, skulle du göra det?
En annan sak, skulle du gå "ronderingar" runt dennes hem för rädslan att din närstående kan komma till skada? Eller rycka ut denna människa vars liv är ett helvete? Eller i alla fall försöka så gott det går?
Skulle du agera olikt om det fanns ett barn som bevittnade våldet om och om igen?


JAG skulle ha gjort allt i min makt. Jag skulle aldrig orka titta på, men jag har aldrig varit i den sitsen.
Förstår inte hur en människa kan bara titta på..... Hur kan man? Mår man inte dåligt? Känner man sig inte skyldig?

Om man var den som blev slagen, skulle man kunna förlåta den som var "åskådare"?
Jag skulle nog aldrig kunna förlåta, men kanske försöka förstå.. Men mitt agg skulle finnas kvar för evigt. Om någon hade kunnat rädda mig ur en sådan sits, varför skulle ingen vilja hjälpa mig? Är jag inte värd det?


Det är något att tänka på, om någon i ens närhet skulle råka ut för någon hemsk partner! Kan vara din dotter/son, syster/bror, kusin, vän eller granne......

Men låt inte deras positiva anda lura dig, de är extremt skickliga att dölja smärtan, märkena, oron .......


2008-04-19

Hoppas denna dag blir bättre än gårdagens.
 
Igår trodde jag på största allvar att jag skulle säga upp mig från jobbet. Det kändes bara som skit, hur ska jag säga det utan att det låter för allvarligt eller konstigt. Jag gillar mina arbetskamrater, alla faktiskt, men sen om jag gillar deras sätt att se på jobbet vet jag inte. Vi har olika långa erfarenheter, olika synsätt. Jag är ju ganska relativ ny, har jobbat sedan  sommaren 2007. Men det tar långtid innan man lär sig allt, om lagar, paragrafer och allt därtill. 
För att återgå till det väsentliga, igår, så fick jag känslan att jag inte är som alla andra där. Alla trivs så bra tillsammans och skrattar. Vissa hittar på saker på fritiden. Det finns en på jobbet som jag verkligen har klickat med! Men resten? usch, känner mig inte inne i gruppen. Känner mig utanför i vissa lägen.
Tex. vissa av oss ska få ställa upp för en annan "filial" nästa veckan, ALLA har tydligen blivit tillfrågade. Men inte jag. Har pratat högt om att jag skulle vilja ställa upp under de 2 dagarna vår hjälp behövs.
Igår, var det fredagsfika som vanlig ordning, tårta brukar vara mer än regel än ett undantag om någon har fyllt år under veckan som har gått. Fick vi någon tårta? NEJ. Och vem var det som fyllde år i torsdags? Jo, jag. Gud, va gnällig jag låter, men dessa småsaker får mig att tvivla på om jag vill fortsätta jobba där. Man kan ju söka till en annan filial, vilket jag funderar på. Smsad hjärtat hela dagen, och spydde galla. Han tyckte jag skulle vänta lite, visst det kommer jag att göra men det känns inge bra. Är det fel på mig? Eller har jag inte ansträngt mig tillräckligt?
 
Nej, ska tänka happy thoughts nu... Gullefjun ska på kalas, och det ska fixas lite innan... När han är borta från hemmet, ska jag gå o handla en gooood grekisk sallad och sedan sätta på musiken på högsta volym. OCH STÄDA!! Om hjärtat såg hemmet nu skulle han falla plaskt ner o dööö... hi hi hi hi.....
Det är faktiskt han i vårt hem som städar ofta, lagar middag (guda-good sådan).... Vilken tur jag har.....  :)

finally

Nu har vi gjort vårt. Hjärtat och jag. Nu kan vi bara vänta på ett beslut, ett positivt sådan hoppas vi på......

väntan är jobbig och ovissheten med för den delen...

bara sära ...

Måste vaxa mig... brazilian vax. Ryck bort allt... Men snabbt ska det gå, för det gör ju så jävla ont...... Vill nån joina mig? Systrar är ni med?? Någon?? Roligare om man delar på smärtan..

vill ha..

Vill ha Body Shops parfym, Vanilla, den luktar sååå gott. Fick en i födelsedagspresent av min kusin förra året. Råkade se den idag, i mitt skåp i omklädningsrummet på jobbet. Försökte få ut några sprut men den ville inte.. (tände kanske inte på mig *skratt*)...  Lite dyr bara, men ska ha den.

VANILLA EUA DE TOILETTE 
Pris: 30 ml, 184 kr

VANILLA EAU DE PERFUME
Pris: 15 ml, 147 kr, 30 ml, 229 kr

Ska även passa på att inhandla en body butter, men vilken doft?
Mango?
Cocoa Butter?
Cocount? 

Så mycket man vill ha, men så begränsat med medel för inhandla dem..
Tur har jag dock, hjärtat är inte hemma, så ingen som påminner mig om att pengarna ska räcka hela månaden, inte bara första veckan .... Men han är hemma snart, får han hog pli på mig igen.. Bara piskan inte kommer fram *rädd*


jobb jobb jobb jobb jobb

Känns som det enda man gör är att jobba. Vakna, äta frukost, följa med gullefjun (ojoj,måste byta hans "namn",löjligt!) till skolan, åka till jobbet. Jobba, åka hem, hämta/ringa hem gullefjun, äta middag, diska/städa, slappa och försöka hinna sova ett par timmar innan det börjar om igen.

Allt var så mycket enklare när hjärtat var hemma, han hjälpte till, mer än vad jag trodde, inte för att jag har klagat på det. För är det något han gör, så är det att vara där för familjen.

På vägen till jobbet, lyssnade jag som vanlig ordning på musik på mp3n. Behövde lite tempo, varma rytmer, valde Brick and Lace. Kom till låten Mr. Officer (ska väl vara Mrs??):


""And I know you don't know my name
And I know you don't owe me anything
But I'm betting you all the same, yea yea
So please, no
Dont cha take my baby
Not away, no
I'll do anything to make him stay, so
Won't you let him go
Dont you know you cutting off my life line.""


Det är nästan så jag känner varje gång jag ringer verket för att höra hur det ligger till, du är inte skyldig mig nåt, men snälla gör något åt situationen. Maktlösheten man känner. En annan människa sitter med papperna framför sig, mån till fre, betald arbetstid. Ingen aning om hur just VI har det, hur VI har det när Vi är tillsammans eller när VI är isär.Känner mig maktlös, en känsla jag inte gillar. Att någon annan människa sitter och ska göra något åt det, när denna har tid...
Denna tid har varit svårare än jag trodde, men det har gått fort. Som när man vaxar sig, ont som f-a-n men snabbt. Det jag är rädd för nu, är att vi har än en gång vant oss att vara ensamna, att det blir konflikter när hjärtat kommer hem. Hoppas på det bästa, gullefjun har varit ledsen.Trodde hjärtat skulle komma hem idag, han har i smyg räknat ner. Han berättade för mig i måndags, idag är det dag 14 och den 16 kommer han hem. Vad kan man säga? Mitt hjärta brast. Berättade det för mamma, hon kände detsamma. Jag förstår vad som händer, anledningar till det. Jag har kontrollen över det, eftersom jag är inblandad. Men gullefjun är inte det. Han är rädd över att blivit övergiven igen. Det förstår jag gott och väl, med tanke på vilken skit hans biologiska pappa har satt sig i, den mannen har jag inte mycket för. Hoppas livet går bra där han bor, och han trivs med sin nya hemmiljö. Eller så gott det går i alla fall. Stackars Gullefjun... Hur kan en störtskön, härlig, go`, busig 8åring gjort för att förtjänat detta? Valde fel karl gjorde jag, så det kan är mitt fel? Eller?
VARJE MÄNNISKA FÅR STÅ FÖR SINA EGNA HANDLINGAR!
Det finns många som skulle behöva be en och annan om ursäkt .Vet några i min familj som skulle behöva förklara ett par saker för mig. Saker de nog har glömt bort, men något jag aldrig kommer förlåta, men kanske kan förstå agerandet bättre än det jag gör idag. Men men, ska inte börja grubbla på sånt nu, då kommer jag aldrig kunna somna.......


Tror att min lillasyster redan sover på soffan.... Dags att gå och lägga sig, börjar tidigt imorgon. Uppe med tuppen, klockan 05.00 pip ringer min väckarklocka....

natti natti... 

Mangoträd

Jag vill också spendera mina förmiddagar under ett mangoträd.
Eller sittandes brevid hjärtats brors affär..
Gå till havet, strosa på stranden.
Känna sanden mellan tårna.
Bada och slappa på beachen med gullefjun och hjärtat.
Men ni som känner mig, tänk mig (blekfisen nummer uno) på en strand med inte så bleka (hmm) människor... Ojoj vad jag skulle känna mig kritvit...

Saknar Benachin/Domedah...mums...Djebou djen....smaskens... (sen om jag har stavat det rätt, det får någon annan bedöma!)

Vi ska åka dit senare i år, kan inte vänta. Är som ett barn vill åka nu, vill lämna regniga sverige, bara för en kort period.

Hittade biljetter för resa dit för 1900 kr per person för dryga månaden sedan. Kollade igen igår, då låg det på ca 5000 kr per person. Jävla skillnad, visste jag det så hade jag nog agera och slagit till!!


Min Escada parfym, Magnetism, börjar  ta slut. Ska man köpa en ny eller förnya sig lite? 
Insolence av Guerlain kanske? Den luktar såååå gott...
Eller ska man kanske köpa båda två, en födelsepresent till mig själv?  Få se...



Nej, gullefjun är fortfarande uppe, måste göra iordning inför morgondagen.. Samt ringa hjärtat.. 


 



 


Hjärtat <3

Idag är det ett år sedan vi träffades första gången...

Idag är det även  6 månader sedan vi förlovade oss....


Babe, I love you.... I need you... You and gullefjun är my world.....


Jordin Sparks feat Chris Brown - No Air

Jah Cure - Longing for

Jah Cure - Woman I love You (Live)

hallååå

DET FINNS INGET SOM HETER OMVÄND RASISM.......hatar det.....usch.....

Vår familj

Håll i hatten!

Jag, mamman i familjen, är snart 28 år fyllda.
Han, hjärtat, snart 31 år fyllda.
Sonen, gullegrisen, 8 år.



Gullefjun, kan vara en pain-in-the-ass unge ibland, men en ängel den andra stunden. Hiskligt humör, brås både på mig och sin far.. Skulle gärna bara säga hans far, MEN MEN jag har humör också, fråga hjärtat, han har fått känna av en del av det... (förlåt mig. .  men du älskar mig, så du orkar stå emot mina humörsvägningar)
Hjärtat är inte gullefjuns biologiska pappa, gullefjuns pappa är inte en aktiv del av hans liv, pga diverse orsaker, återkommer nog till dem under tidens lopp. 
 
Hjärtat, en hårt arbetande man, min älskling. Han som orkar med mina utbrott, han som vill ge mig hans kärlek. Som låter mig vara den jag är, utan att vara tillgjord. Han har tagit till sig gullefjun som sin son, vilket värmde mitt hjärta.

Mamman, det är ju jag! Vem annars? Jobbar och sliter som en åsna. Har vigt mitt liv åt min familj. Kom inte på ett mer passande namn till mig. Fick gullefjun -99, sedan 2003 levt ensam med honom tills hjärtat kom in i våra liv. Men är inte nöjd med mitt nick, mamman... Kanske ändrar det, kanske inte.. Vem vet....


Mamma och Hjärtats historia.
Träffades 14 april 2007, på ett bröllop. Jag kände bruden och han brudgummen. Jag var tveksam mot att få en allvarlig relation med honom, pga tidigare erfarenheter. Men på nått sätt lyckades han twista sig in i mitt hjärta, fortfarande ett mysterium för mig. I juni 2007, började jag på ett nytt jobb, och då hade vi en bra ursäkt för att bli sambos.... Jobbar inte sk vanliga kontorstider, så hjälp med gullefjun behövs. Så då slog vi på stort, "make it or break it" blev mottot. Och inte fan blev det break it!
14 oktober 2007, förlovade vi oss... Familjen fick reda på det efter någon vecka, då vi bjöd på lunch/middag hos oss. Och även om hjärtat hade fått en BRED förlovningsring, la ingen märke till det, eller min för den delen. Så under middagen fick jag säga, "vi har förlovat oss!"  Mina syskon, D och V, tror jag visste det, men föräldrarna hade inte den blekaste aningen om det ... Tror de blev glada.
Va lite orolig att de inte skulle tycka om han, han är ju inte som alla andra...Men vem fan är det?!


Det är vår historia ....

Välkommen till min nya blogg!

Shit, jag har startat en blogg. Vem som kommer läsa detta är en annan femma. Men detta är ett perfekt sätt för mig att ventilera mig. Förklaring till namnet, har  haft brainstorming med min syster, men inget fastnade.  
Gubben tyckte familyofwisdom, men hallå. Det går ju inte... Det går bara inte. Efter ett par ofinare ord som kom ur min mun, kom jag på vad min kära mamma sa till mig häromdagen, "du har väl aldrig tur". Nej, det har jag ju aldrig, men om vi kallar oss lyckofamiljen, dvs FamiljenFyrklöver.  Nu kanske vår tur börjar vända..

Ett utdrag från  Wikipedia om "fyrklöver" :Fyrklöver är mycket ovanliga och därför anses det enligt gammal tradition bringa lycka att hitta en fyrklöver.  Den fiktive personen Alexander Lukas i serierna om Kalle Anka av Walt Disney har oslagbar tur och hittar ganska ofta fyrklöver.

Så nu ska vi bli den lyckosamma familjen. Även om vi har motgångar som alla. Bara man ställer sig upp och skakar av sig dem och går vidare. . . . . .

Vet inte vad jag kalla gubben i familjen, men efter några sms fram och tillbaka, har han (hmm, jag) bestämt mig att han ska kallas för hjärtat. Det är han ju, men är det maskulint, är en annan sak. Men han är hjärtat  för mig, annars skulle jag inte ha valt att bo med honom. . . .

Sonens namn får jag tänka på, gullegrisen... kanske??! Vi får se...

RSS 2.0